Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Προβάλλεται και στην Πάτρα το δραματικό φιλμ "Ο Σεισμός" από τη Νορβηγία

Προβάλλεται και στην Πάτρα το δραματικό ...

Στα Odeon Veso Mare

Πρεμιέρα έκανε στις Ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 το δραματικό φιλμ «Ο Σεισμός - Skjelvet/ The Quake» σε σκηνοθεσία του 47χρονου Νορβηγού John Andreas Andersen, σε διανομή της NeoFilms.

Το συγκεκριμένο φιλμ που έχει λάβει καλές κριτικές (81% στο rotten tomatoes) παίζεται και στην Πάτρα στα Οdeon Veso Mare και μας ήρθε από τους δημιουργούς της επίσης Νορβηγικής ταινίας καταστροφής «Το Κύμα – The Wave» του 2015 που ήταν τότε και η επίσημη πρόταση της Νορβηγίας για την κατηγορία του καλύτερου ξενόγλωσσου φιλμ στα βραβεία Όσκαρ.

Το 1904, ένας σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε το Όσλο. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο "Ρήγμα του Όσλο" το οποίο εκτείνεται κάτω από την πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Σεισμοί μικρότερου μεγέθους εξακολουθούν να συμβαίνουν στην περιοχή ακόμα και σήμερα. Οι γεωλόγοι δεν είναι απολύτως σίγουροι, αλλά υπάρχουν ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι ένας εξαιρετικά ισχυρός σεισμός είναι πολύ πιθανό να συμβεί στο κοντινό μέλλον στο Όσλο. Το πότε θα συμβεί αυτό, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει με σιγουριά. Ίσως σε 100 χρόνια, ίσως σε 10 χρόνια, ίσως αύριο...

Στην ταινία διάρκειας 106 λεπτών παίζουν οι Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Edith Haagenrud-Sande & ο Jonas Hoff Oftebro.

Το περιοδικό Αθηνόραμα έγραψε τα εξής:

Στο σίκουελ του «Κύματος» (2015) ο γεωλόγος Κρίστιαν είναι ακόμη σοκαρισμένος από τον προ τριετίας καταστροφικό σεισμό και το φονικό τσουνάμι στο φιόρδ του Γκεϊράνγκερ και αδυνατεί να ξεπεράσει το συμβάν. Όταν όμως λάβει πληροφορίες από έναν συνάδελφό του για έναν επικείμενο σεισμό στο Όσλο, θα μεταβεί στη νορβηγική πρωτεύουσα για να τις επιβεβαιώσει και να προστατεύσει την οικογένειά του. Όπως και στην πρώτη ταινία, όλα τα κλισέ της χολιγουντιανής περιπέτειας καταστροφής είναι και πάλι παρόντα, «προστατευμένα» από μια βορειοευρωπαϊκή στιβαρότητα, η οποία κάνει πιο πιστευτό το ανθρώπινο δράμα.

Από τις αδιόρατες προειδοποιήσεις μέχρι την πολύτιμη οικογενειακή επανένωση, ωστόσο, όλη η σεναριακή διαδρομή λειτουργεί ως προοίμιο του θεαματικότατου σεισμού, που θα κορυφώσει αγωνία και δράση, επιβεβαιώνοντας την απίστευτη πρόοδο των κινηματογραφικών εφέ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture