Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φώτης Κουβέλης στο thebest.gr: Η ρητορική της ακροδεξιάς βρίσκεται και στη ΝΔ

Φώτης Κουβέλης στο thebest.gr: Η ρητορικ...

Ο Υπουργός Ναυτιλίας μιλά για την αναγκαιότητα συγκρότησης προοδευτικού πόλου ενόψει της εκδήλωσης της Δευτέρας που θα γίνει στην Πάτρα

Στην Πάτρα θα βρεθεί το απόγευμα της Δευτέρας ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση για την ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στην ίδια εκδήλωση, που θα γίνει στις τις 18:30, στο ξενοδοχείο Αστήρ, θα μιλήσουν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Κουβέλης μίλησε στο thebest.gr ενόψει της επίσκεψής του στην Πάτρα, τονίζοντας πως ειδικά σήμερα που η δεξιά του βαθύτατου συντηρητισμού και η ακροδεξιά κερδίζει έδαφος σε Ευρώπη και Ελλάδα η μόνη απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι η οργάνωση του προοδευτικού πόλου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Ναυτιλίας, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, ενώ χαρακτηρίζει αρνητική τη στάση του ΚΙΝΑΛ, απέναντι στο εγχείρημα.

Τέλος υπογραμμίζει πως η ρητορική της ακροδεξιάς, οι προθέσεις της ακροδεξιάς, βρίσκονται και μέσα στο κόμμα της ΝΔ.

Συνέντευξη

στον Φάνη Βγενόπουλο

ΕΡ.: Κύριε Κουβέλη, έρχεστε την Δευτέρα στην Πάτρα για να μιλήσετε για την ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Γιατί υπάρχει αυτή η αναγκαιότητα σήμερα;

ΑΠ.: Είναι αναγκαία η δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου με τη συμπόρευση και η συνεργασία των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, ειδικά σήμερα που η δεξιά του βαθύτατου συντηρητισμού και η ακροδεξιά, τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη, αμφισβητούν και επιτίθενται στις Δημοκρατικές κατακτήσεις, στις πολιτικές ελευθερίες τα πολιτικά και ατομικά δικαιώματα. Είναι η μόνη απάντηση που πρέπει να δοθεί μέσα από την οργάνωση του προοδευτικού πόλου.

Στη χώρα μας ο προοδευτικός πόλος διαμορφώνεται, συγκροτείται και αναπτύσσεται μέσα στην ίδια την κοινωνία, και προκύπτει ως πολιτική και κοινωνική αντίδραση στους κινδύνους, που προωθούν ο νέοφιλελευθερισμός και η ακροδεξιά.

ΕΡ.: Επομένως, η εκδήλωση της Δευτέρας σε ποιους απευθύνεται;

ΑΠ.: Σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες και βεβαίους σε αυτούς που αναφέρονται στην Αριστερά, στον ΣΥΡΙΖΑ, στη σοσιαλδημοκρατική ομάδα των πολιτών σε εκείνους που έχουν την αναφορά στην ανάγκη της προοδευτικής πολιτικής στον τόπο.

ΕΡ.: Τη στάση του ΚΙΝΑΛ σε αυτή την προσπάθεια συγκρότησης του μετώπου που μόλις περιγράψατε, πως την κρίνετε;

ΑΠ.: Η στάση του είναι αρνητική. Η κοινωνία όμως, βλέπει τα πράγματα ανεξάρτητα από τη στάση των ηγεσιών των κομμάτων που αυτοπροσδιορίζονται στην Κεντροαριστερά και στη σοσιαλδημοκρατία και αντιμάχονται και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση τις αναγκαίες συγκλίσεις και συνεργασίες στο πλαίσιο του προοδευτικού πόλου που πρέπει να οργανωθεί και να υπάρχει ως απάντηση στην επέλαση του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς.

ΕΡ.: Σας προβληματίζει η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και μάλιστα ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου;

ΑΠ.: Οι δημοκρατικοί πολίτες να μην επιτρέψουν με τη ψήφο τους, αλλά και με τους κοινωνικούς αγώνες, να ανέβει η ακροδεξιά και ο άκρατος, βαθύτατα συντηρητισμός. Πρέπει να αναφερόμαστε στην πορεία της Ευρώπης, που πρέπει να είναι στην κατεύθυνση να γίνει κοινωνική, με την έννοια να ενισχυθεί η κοινωνία της Ευρώπης, διότι αυτό το στοιχείο αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που θέλουν να οργανώνουν και να επελαύνουν  στο όνομα της ακροδεξιάς και του βαθύτατου νεοφιλελεύθερου συντηρητισμού.

ΕΡ.: Στο επίπεδο της χώρας μας, αυτές οι δυνάμεις που περιγράψατε, πως εκφράζονται πολιτικά. Βρίσκονται μόνο στη Χρυσή Αυγή;

ΑΠ.: Έχω την εκτίμηση, όσο και τη διαπιστωμένη πραγματικότητα, ότι η ρητορική της ακροδεξιάς, οι προθέσεις της ακροδεξιάς, βρίσκονται και μέσα στο κόμμα της ΝΔ. Με διαφορετικό πολιτικό λόγο βέβαια, αλλά ουσιαστικά με έναν λόγο ακροδεξιό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις