Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τριακόσια νέα δέντρα φυτεύτηκαν από μαθητές στο Άλσος Γηροκομειού

Τριακόσια νέα δέντρα φυτεύτηκαν από μαθη...

Παρών στη δενδροφύτευση ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας

Περισσότερα από 300 μικρά δένδρα φύτεψαν μαθητές δημοτικών σχολείων της Πάτρας καθώς και φιλοξενούμενοι του κέντρου «Η Μέριμνα», που συμμετείχαν στην δεντροφύτευση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με φορείς στο άλσος Γηροκομείου στην Πάτρα, σήμερα Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019. Στη δράση συμμετείχαν συνολικά 100 μαθητές από το 46ο, και το 20ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών καθώς και το θεραπευτικό - εκπαιδευτικό κέντρο «Η Μέριμνα».

«Το περιβάλλον είναι ζωτικός χώρος, αλληλένδετος με την ποιότητα ζωής των πολιτών. Είμαστε εδώ για να δώσουμε τον τόνο της αισιοδοξίας και της ευαισθησίας για την προστασία του», τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας που έδωσε το παρών στην δενδροφύτευση. Και απευθυνόμενος στα παιδιά πρόσθεσε: «Μπορούμε αν συνεργαστούμε όλοι μαζί να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, να κάνουμε την κοινωνία μας καλύτερη, να προστατέψουμε το περιβάλλον και μέσα από εκεί να ανταποκριθούμε στην κοινωνική μας αποστολή».

Με την ολοκλήρωση της δενδροφύτευσης, οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του κέντρου «Η Μέριμνα» και ακολούθησε ξενάγησή στα εργαστήρια του Κέντρου για να γνωρίσουν οι μαθητές από κοντά τις καθημερινές δραστηριότητες των Ατόμων με αναπηρία που φιλοξενούνται στο Κέντρο, ενώ  φυτευτηκε ένα δέντρο, συμβολικά, στον προαύλιο χώρο.

Στη συνέχεια, επισκέπτριες Υγείας από το Νοσοκομείο Παίδων και την Περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδας, όπως επίσης και ψυχολόγος του Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο «Η Μέριμνα» ενημέρωσαν όλους τους συμμετέχοντες (μαθητές και εκπαιδευόμενους του Κέντρου) για την αναγκαιότητα τήρησης των κανόνων ατομικής υγιεινής.

Στην υλοποίηση της δενδροφύτευσης, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων συμμετείχαν ακόμη το γραφείο του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα Υγείας και Αλληλεγγύης και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, το Δασαρχείο Πατρών, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η Μέριμνα», το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Καραμανδάνειο» Πατρών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γηροκομείου.

Στις σημερινές δράσεις παραβρέθηκαν, ο Δασάρχης Πατρών Σταύρος Βαρβατσούλης, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος o Θεόδωρος Λάμπος Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και από το τμήμα Δημόσιας Υγιεινής η Όλγα Πολυχρονοπούλου, από το Θεραπευτικό - Εκπαιδευτικό Κέντρο «Η Μέριμνα» η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γεωργία Κοκκίνου και η Προϊσταμένη Ψυχοπαιδαγωγικής Σωτηρία Ψηλού, από το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Καραμανδάνειο» Πατρών η Βασιλική Κολυπέρα, από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων η Πρόεδρος Φωτεινή Συριώτη - Κυπραίου και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γεροκομείου η Πρόεδρος Μαρία Δεληγιάννη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις