Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Οι μουσικοί του δρόμου είναι η ψυχή της Πάτρας – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Οι μουσικοί του δρόμου είναι η ψυχή της ...
Βγενόπουλος Φάνης

Γεμίζουν το άχρωμο βουητό της πόλης με νότες

Καθημερινά και πρωί – βράδυ οι πεζόδρομοι της Ρήγα Φεραίου και της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα, κατακλύζεται από μουσικές, παιγμένες από μουσικούς του δρόμου. Με τις κιθάρες τους, τα βιολιά τους, τα σαξόφωνα και τα άλλα όργανά τους, γεμίζουν το άχρωμο βουητό της πόλης με νότες και μας κάνουν να κοντοσταθούμε μπροστά τους, για να πάρουμε μια μικρή «ανάσα» πολιτισμού.

Εμείς μιλήσαμε με κάποιους από αυτούς και ιδού τι μάθαμε:

Είναι καλλιτέχνες που προσπαθούν να ζήσουν μέσα από την τέχνη τους. Ο δρόμος είναι για εκείνους, η πρώτη και απόλυτα ελεύθερη σκηνή.

Οι μουσικοί του δρόμου είναι κυρίως φοιτητές που θέλουν να παρουσιάσουν το ταλέντο τους στο «δύσκολο» κοινό των περαστικών και να θέσουν την τέχνη τους σε μια πρώτη δοκιμασία, αλλά και άνθρωποι που προσπαθούν να βιοποριστούν βγάζοντας τα απολύτως απαραίτητα, μέσω της μουσικής  αντί να βυθιστούν στην κατάθλιψη της ανεργίας.

Άνθρωποι ταλαντούχοι και με χρόνια σπουδές στα Ωδεία οι περισσότεροι, είναι performers οι οποίοι ξεδιπλώνουν το όραμά τους, δημιουργοί που συμβάλλουν στην πολιτιστική ταυτότητα και κουλτούρα της Πάτρας, καθώς λειτουργούν ως η ψυχή της ίδιας της πόλης στην οποία ζουν.

Και η καλύτερη αμοιβή τους, δεν είναι τα κέρματα που με αγάπη τους δίνουν οι περαστικοί, αλλά το χειροκρότημα και η επιδοκιμασία του κόσμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight