Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Νίκου Παπανδρέου στην Πάτρα – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Νίκου Πα...

Παρουσιάζει το νέο του βιβλίο για τον οικονομολόγο Ανδρέα Παπανδρέου

Στην Πάτρα βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο Νίκος Παπανδρέου για να παρουσιάσει το νέου του βιβλίο με τίτλο "Ανδρέας Παπανδρέου - Ο Οικονομολόγος". Η εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό», όπου η αίθουσα κατακλύστηκε από κόσμο, με έντονη την παρουσία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΔΗΣΟ.

Το έργο παρουσιάζει την επιστημονική πλευρά του μεγάλου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, λίγες μέρες μετά την εκδήλωση που είχε γίνει στην Πάτρα από το Ίδρυμα Παπανδρέου για τα 100 χρόνια από την γέννηση του.

Ο Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε ενώπιον του ακροατηρίου πως εάν εκλεγεί στην Ευρωβουλή το πρώτο του ταξίδι θα είναι στην Αχαΐας – θέλοντας να σηματοδοτήσει τους ισχυρούς δεσμούς της οικογένειας Παπανδρέου με τον Αχαΐα – ώστε να δρομολογήσει λύσεις στα προβλήματα της περιοχής.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο συγγραφέας, ο οποίος θα είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η βαθιά σκέψη του Ανδρέα Παπανδρέου, μάς βοηθάει σήμερα να πάμε στην επόμενη ημέρα, γιατί ξέρουμε όλοι τα προβλήματα που έχει η χώρα, ξέρουμε τα προβλήματα της πολιτικής ζωής», προσθέτοντας ότι «με αυτό το βιβλίο ξαναφέρνουμε κάποιες σκέψεις του Ανδρέα Παπανδρέου στο προσκήνιο, γιατί η σκέψη του είναι πάντα χρήσιμη».

Επίσης, ο Νίκος Παπανδρέου ανέφερε ότι «ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ένα μεγάλο ταλέντο, τη θεωρητική του σκέψη και την πραγματική προσωπική του εμπειρία, όπου το ένα έτρεχε το άλλο».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Νίκος Παπανδρέου επεσήμανε ότι «ο Ανδρέας Παπανδρέου ξεκίνησε λαμπρός ακαδημαϊκός στην Αμερική και φτάνει να είναι ριζοσπάστης οικονομολόγος και πολιτικός», προσθέτοντας ότι «επέστρεψε στην Ελλάδα το 1974 με πολύ ριζοσπαστικό λόγο και μεταμορφώνεται από καλός και δυνατός οικονομολόγος, στον ριζοσπάστη οικονομολόγο πολιτικό ηγέτη».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο Νίκος Παπανδρέου, αναρωτήθηκε πως εάν δεν έγραφε αυτός το βιβλίο για τον οικονομολόγο Ανδρέα Παπανδρέου, τότε ποιος θα το έγραφε.

Με τον Νίκο Παπανδρέου συνομίλησαν για το βιβλίο, οι Θάνος Αργυρόπουλος, Οικονομολόγος και Ηλίας Κολοκούρης, υπ. Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις