Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Kηδεύτηκε σε κλίμα συγκίνησης ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος - Παρών ο Πατρών Χρυσόστομος -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Kηδεύτηκε σε κλίμα συγκίνησης ο Μητροπολ...

Παρέστησαν κι άλλοι Πατρινοί - Ο εκλιπών ήταν αδελφός της Σοφίας Ευστρατιάδη-Σκιαδαρέση

Σε κλίμα θλίψης και συγκίνησης τελέστηκε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδας κυρού Παύλου στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας.

Στην νεκρώσιμο ακολουθία προεξήρχε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ανάμεσα στους παριστάμενους Μητροπολίτες ήταν και ο Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς. Ως γνωστόν ο εκλιπών ιεράρχης που εκοιμήθη στα 76 του χρόνια ήταν δίδυμος αδελφός της της πρεσβυτέρας Σοφίας Τσαούσογλου - Σκιαδαρέση, συζύγου του προϊστάμενου του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα Πατρών και υπεύθυνου για θέματα Τύπου στην Μητρόπολη, πρωτοπρεσβύτερου π. Νικόλαου Σκιαδαρέση.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Γλυφάδος είχε γεννηθεί το 1943 στην Ερμούπολη Σύρου και είχε σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από την Πάτρα μετέβησαν κι άλλοι όπως ο ιεροψάλτης Ιωάννης Κόττορος, ο π. Δημήτριος και ο π. Γεώργιος από το ναό του Αγ. Ανδρέου, κ.α. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, πιστοί μετέβησαν στην Αθήνα για την κηδεία με πούλμαν από τον Άγιο Ανδρέα.

Για τον μακαριστό Μητροπολίτη Γλυφάδας κυρό Παύλο μίλησε ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β' στην Αθήνα, σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφερόμενος στην προσφορά του κυρού Παύλου στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική τόνισε πως ''η Εκκλησία της Αλεξάνδρειας θα τον ευγνωμονεί εσαεί''.

Όπως αναφέρει το εκκλησιαστικό σάιτ romfea.gr, απ’ όπου και οι φωτ., στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν, οι άρχοντες του τόπου, εκπρόσωποι φορέων, πλήθος κληρικών και λαϊκών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον ιερό ναό για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μακαριστό και ιδιαίτερα αγαπητό Μητροπολίτη Γλυφάδας κυρό Παύλο.

Εκφράζοντας την αγάπη του έπειτα από την πολυετή πνευματική γνωριμία και σχέση του με τον κοιμηθέντα μακαριστό Μητροπολίτη Γλυφάδας κυρό Παύλο, λίγο προ της εξοδίου ακολουθίας ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων εμφανώς συγκινημένος, τέλεσε, παρουσία και των συγγενών του κεκοιμημένου Ιεράρχου, Ιερό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής Αυτού εν σκηναίς δικαίων και εν χώρα ζώντων.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδας κυρού Παύλου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος απέστειλε προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο θερμό συλλυπητήριο γράμμα. Ο κ.κ. Ιερώνυμος ανέλαβε και χρέη τοποτηρητή στην Μητρόπολη Γλυφάδας έως ότου καλυφθεί η θέση από νέο εκλεγέντα ιεράρχη.

Η ταφή του μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδας κυρού Παύλου έγινε στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου στην Άνω Γλυφάδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις