Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Αν. Υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου στην εκδήλωση για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος

Η Αν. Υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπ...

Σημείωσε ότι ιδιαίτερο πρόβλημα υπογεννητικότητας αντιμετωπίζουν οι χώρες της νότιας Ευρώπης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης

Στην εκδήλωση για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, παρουσία του προέδρου της Βουλής κ. Νικόλαου Βούτση, που διοργάνωσε το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επικείμενη συζήτηση στη Βουλή για την έκθεση της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που συστάθηκε σχετικά, μίλησε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών κ. Σία Αναγνωστοπούλου.

Στην εκδήλωση μίλησαν, επίσης,  η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπη Τζούφη, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδια για θέματα ισότητας των φύλων), Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η κ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε ότι στα συμπεράσματα του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής, επισημαίνεται η ανάγκη στήριξης των παιδιών ανεξαρτήτως της μορφής οικογένειας στην οποία ανήκουν (πυρηνική, μονογονεϊκή, ομόφυλη κ.λπ.), την υλοποίηση οριζόντιων πολιτικών και περιορισμού της επιδοματικής πολιτικής και την εξασφάλιση της εναρμόνισης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή. Σημείωσε ότι ιδιαίτερο πρόβλημα υπογεννητικότητας αντιμετωπίζουν οι χώρες της νότιας Ευρώπης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της επιδοματικής πολιτικής, «η οποία διευκόλυνε τη διαφθορά, και δεν δημιουργούσε δομές και υπηρεσίες βάθους για να μπορέσει να στηρίξει το δημογραφικό, σε αντίθεση με τη βόρεια Ευρώπη όπου υπάρχουν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις