Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διχάζονται οι γνώμες των ειδικών γύρω από βρέφος που φέρεται να βιάστηκε

Διχάζονται οι γνώμες των ειδικών γύρω απ...

Διαπιστώθηκε ρήξη παρθενικού υμένα

Διχάζονται οι γνώμες των ειδικών στην υπόθεση  φερόμενου βιασμού ενός βρέφους 5 μηνών στην Κύπρο. Το μωρό μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο από τους γονείς του, με τις Αρχές να συλλαμβάνουν τον πατέρα ενώ σήμερα κάποιοι κάνουν λόγο για λάθος διάγνωση.

Οι γιατροί του Μακάρειου Νοσοκομείου επιβεβαίωσαν σε δηλώσεις τους ότι πρόκειται για βιασμό

 

 

Συγκεκριμένα, ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης σε ραδιοφωνική παρέμβασή του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Από την πρώτη στιγμή είπα ότι δεν είναι βιασμός». Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει τις δηλώσεις του διευθυντή του Μακάρειου Νοσοκομείου, εξέφρασε την άποψη ότι «η αξιοπιστία της ιατροδικαστικής ομάδας που εξέτασε το παιδί, έχει πληγεί ανεπανόρθωτα». Τέλος, σημείωσε πως το παιδί έπρεπε να εξεταστεί και από άλλους γιατρούς, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του με τις δημόσιες τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων επί του θέματος.

Αν και γιατροί του Μακάρειου Νοσοκομείου επιβεβαίωσαν σε δηλώσεις τους ότι πρόκειται για βιασμό βρέφους, ο κ. Ματσάκης έχει διαφορετική άποψη, καθώς θεωρεί ότι βιασμός σε μία τοσο μικρή και τρυφερή ηλικία, θα απέφερε πολύ σοβαρό τραυματισμό του βρέφους, κάτι που δεν φαίνεται να συνέβη.

Το βρέφος εξετάστηκε και από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου, η οποία επιβεβαίωσε τη ρήξη του παρθενικού υμένα

 

Ωστόσο την ίδια στιγμή, ο βοηθός διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, Ευθύμιος Τσιβιτανίδης, εμφανίστηκε βέβαιος για τον βιασμό, σημειώνοντας μάλιστα ότι «στα 32 χρόνια της καριέρας του δεν έχει δει ποτέ τέτοιο περιστατικό κακοποίησης σε τόσο μικρή ηλικία».

Επίσης ανέφερε ότι διερευνήθηκε και το ενδεχόμενο της κλειτοριδεκτομής, το οποίο όμως αποκλείστηκε.

Η αναφορά του κ. Τσιβιτανίδη ήταν άλλωστε και εκείνη που οδήγησε στην σύλληψη του πατέρα του παιδιού, ο οποίος ανακρινόμενος αρνήθηκε ότι προέβη στην πράξη αυτή.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Μακάρειου, δρ Ανδρέας Νεοφύτου, δήλωσε ότι υπάρχει έντονος ερεθισμός στην ευαίσθητη περιοχή του βρέφους, όχι όμως αιμορραγία και βαθύς τραυματισμός.

Όπως εξήγησε, το βρέφος μεταφέρθηκε προχθές από τη μητέρα του στα εξωτερικά ιατρεία προκειμένου να κάνει εμβόλιο. Στην παιδίατρο που το εξέτασε δημιουργήθηκε η υπόνοια κακοποίησης, γι' αυτό και κλήθηκε η θεματική ομάδα από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και την Αστυνομία για διερεύνηση της περίπτωσης του παιδιού.

Η κατάσταση του βρέφους σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου

 

Το παιδί εξετάστηκε και από τον ίδιο και όπως ανέφερε, «δεν μπορώ να πω ότι έγινε κακοποίηση. Δεν φαίνεται να υπάρχει βιασμός, τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει η ρήξη του παρθενικού υμένα να προκλήθηκε από έναν έντονο καθαρισμό της περιοχής ή από την τριβή. Υπάρχουν παιδιά, κατέληξε, που γεννιούνται με ρήξη του παρθενικού υμένα».

Το βρέφος εξετάστηκε και από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου, η οποία επιβεβαίωσε τη ρήξη του παρθενικού υμένα.

Αυτή τη στιγμή το βρέφος έχει βγει από το Μακάρειο Νοσοκομείο αφού η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και μαζί με τη μητέρα βρίσκονται στο «Σπίτι του παιδιού», που διαχειρίζεται η οργάνωση Hope for Children.

Η υπόθεση διερευνάται από το Ειδικό Γραφείο Καταπολέμησης της Βίας στην Οικογένεια του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Πηγή:lifo.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις