Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θα δούμε χιόνι στην Πάτρα; Χαμηλές θερμοκρασίες ως το τέλος του μήνα – Τι λέει στο thebest.gr ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Αθ. Αργυρίου

Θα δούμε χιόνι στην Πάτρα; Χαμηλές θερμο...

Η πρόγνωση του καιρού

Έντονη θα είναι η μεταβολή του καιρού σε όλη τη χώρα από το βράδυ της Παρασκευής με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις βροχές, τους δυνατούς ανέμους και τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, η οποία στα ορεινά θα είναι πάνω από 10 βαθμούς χαμηλότερη σε σχέση με τις θερμοκρασίες που επικρατούν σήμερα, όπως αναφέρει στο thebest.gr ο καθηγητής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας  Αθανάσιος Αργυρίου.

Ο κ. Αργυρίου εκτιμά ότι το Σάββατο η πόλη της Πάτρας, στον αστικό ιστό της δεν θα δει χιόνι πιθανότατα,  καθώς εκτιμά ότι χιονόπτωση θα εκδηλωθεί πιο πιθανά σε μεγαλύτερα υψόμετρα, στο Παναχαϊκό και σε περιοχές από το Καστρίτσι και άνω. Στα δυτικά και στα πεδινά αναμένεται βροχή η χιονόνερο ενώ η θερμοκρασία στην πόλη της Πάτρα το Σαββατοκύριακο θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς κελσίου . Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί πάνω από 8 μποφόρ και πάνω από 6 μέσα στην πόλη των Πατρών.

Σύμφωνα με τον κ. Αργυρίου οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν περισσότερο την Αρκαδία, την Αργολίδα , την Εύβοια, την Αττική και την Κορινθία.

Η καθοδική πορεία του υδράργυρου ξεκινά σε όλη τη χώρα από το βράδυ της Παρασκευής και οι χαμηλές θερμοκρασίες με ένα μικρό διάλειμμα την Τρίτη θα διατηρηθούν σύμφωνα με τα ως τώρα προγνωστικά δεδομένα, μέχρι στις 28 Φεβρουαρίου – 1η Μαρτίου.

Οι χιονοπτώσεις ξεκινούν από το Σάββατο και από τα ορεινά το πρωί και από το μεσημέρι επεκτείνονται. «Θεωρώ ότι η Πάτρα δεν θα δει χιόνι μέσα στην πόλη. Οριακά ίσως στη Κορινθία στο ύψος του αυτοκινητόδρομου. Στα δυτικά, πεδινά της Πάτρας αναμένεται βροχή η χιονόνερο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιόνια στην Πάτρα το Σάββατο προβλέπουν το meteo και το windy! Θα είναι ιστορικός ο χιονιάς;

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις