Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η φρενίτιδα για το "Casa de Papel" κατέλαβε το Πατρινό Καρναβάλι! Χιλιάδες θα παρελάσουν ως ...ληστές - ΦΩΤΟ

Η φρενίτιδα για το "Casa de Papel&q...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

"Κάζα ντε Πατρέλ", "Κάζα ντε Μπακατέλ" και "Μπέλα Τσάο" ήδη μετρούν πολλές συμμετοχές

Είναι σύνηθες οι πατρινοί καρναβαλιστές να εμπνέονται από την τρέχουσα τηλεοπτική, και όχι μόνο, επικαιρότητα. Η περίπτωση της Ισπανικής σειράς - φαινόμενο "Casa de Papel" αποτελεί ιδανικό υλικό έμπνευσης καθώς οι κόκκινες φόρμες και οι μάσκες του Νταλί που φορούν οι ληστές είναι ...κομμένες και  ραμμένες στα μέτρα της καρναβαλικής μεταμφίεσης.  Η σειρά που έγινε το μεγαλύτερο hit της περσινής χρονιάς και περιγράφει την προσπάθεια μιας ομάδας ληστών να "σηκώσουν" το Ισπανικό νομισματοκοπείο, θα μεταφερθεί κατά κάποιον τρόπο στους δρόμους της Πάτρας το τελευταίο σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού.

Την αρχή έκανε η πρόθεση κάποιων καρναβαλιστών στο καρναβάλι της Λεμεσού στην Κύπρο να ντυθούν όπως οι χαρακτήρες της γνωστής σειράς, η οποία μάλιστα απαγορεύτηκε

Η αρχή έγινε στο καρναβάλι της Λεμεσού, το 2018, ωστόσο ο εκεί Δήμος απαγόρευσε να υπάρχει group με αυτό το θέμα, επικαλούμενος θέματα ασφαλείας.

Κι αυτό γιατί οι ήρωες ήταν πλήρως καλυμμένοι και έφεραν βαρύ οπλισμό (στη σειρά), οπότε φοβούνται να συμπεριλάβουν μεγάλες ομάδες ντυμένους έτσι.

 

 

Η «τέλεια ληστεία» στο Πατρινό Καρναβάλι

Στην Πάτρα, μάθαμε ότι υπάρχουν σίγουρα ήδη δύο groups που ξεκάθαρα και χωρίς αμφιβολία έχουν ως πηγή έμπνευσης την «τέλεια ληστεία». Πρόκειται για το Casa de Πατρέλ και το Casa de Bagatelle, ενώ άλλο είναι είναι εμπνευσμένο από το τραγούδι "Bella Ciao" που γνώρισε νέες δόξες μέσα από τη σειρά.

Όπλα, κόκκινες στολές και… φάτσες Νταλί είναι κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά των στολών στα συγκεκριμένα groups.

Να σημειώσουμε ότι και τα δύο αυτά groups μάλιστα συμμετέχουν και στο παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού και έχουν ήδη πολλές, μα πάρα πολλές συμμετοχές.

Σε ρυθμούς... "Bella Ciao"

Η Ρήγα Φεραίου που και φέτος έχει διαμορφωθεί σε ένα τεράστιο καρναβαλικό στέκι χορεύει ήδη στους ρυθμούς του "Bella Ciao", του τραγουδιού που ακούγεται και στη δημοφιλή σειρά που προκάλεσε κι αυτό φρενίτιδα.

Μάλιστα στο φετινό καρναβάλι της Πάτρας υπάρχει και group με το όνομα του συγκεκριμένου τραγουδιού.

Είναι το ιταλικό αντιστασιακό τραγούδι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου «κολλάει» στους απανταχού φαν της σειράς, οι οποίοι νιώθουν την ένταση και τη δύναμη

 

 

Επίσης για όσους δεν θα είναι σε κάποιο group αλλά θα ήθελαν να έχουν μία στολή για το καρναβάλι που θα παραπέμπει στους πρωταγωνιστές της σειράς μπορεί να τους πετύχει πολύ εύκολα καθώς υπάρχουν... παντού!

*****

Το Casa de Πατρέλ έκανε ήδη την φωτογράφιση του και μάλιστα επέλεξε να γίνει μπροστά στο δικαστικό μέγαρο και το Εργοστάσιο Τέχνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight