Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η πρώτη θεματική εκδήλωση της "Ώρας Πατρών" με θεμα "άλλη θάλασσα, άλλη πόλη"

Η πρώτη θεματική εκδήλωση της "Ώρας...

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα

Η πρώτη από τις θεματικές εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η ΩΡΑ Πατρών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 18.02.2019, στην αίθουσα του ΤΕΕ.

Οι Νίκος Μπελαβίλας, Παναγιώτης Πάγκαλος και Βασίλης Παπάς ανέλυσαν διεξοδικά τις προκλήσεις αλλά και τους κινδύνους του σχεδιασμού της παραλιακής ζώνης της Πάτρας. Η συνέχιση κάποιων λιμενικών δραστηριοτήτων, η απελευθέρωση και ενοποίηση χώρων, η κοινωφελής λειτουργικότητα των κατασκευών, η κάλυψη των ψυχαγωγικών, αθλητικών αναγκών των πολιτών ήσαν κάποια από τα ζητήματα που συζητήθηκαν διεξοδικά.

 

 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση: "Η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα με όρους καθορισμένους και επ’ ωφελεία του δημοσίου συμφέροντος αποτελεί ένα κρίσιμο στοιχείο που θα αναδείξει την παραλιακή ζώνη σε χώρο προσέλκυσης επισκεπτών – όχι μόνο από την Πάτρα – και κατά συνέπεια, θα δημιουργήσει πολύτιμες θέσεις εργασίας. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, η παραλιακή ζώνη θα συμβάλλει όχι μόνο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Πάτρας αλλά θα αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάπτυξη που έχουμε ανάγκη ως πόλη".

Στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Ρώρος "κατέδειξε το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η δημοτική αρχή. Από τη μια να ρητορεύει για τη μείωση της ανεργίας και από την άλλη να αντιπαλεύει ο,τιδήποτε κινείται σε αυτή την πόλη χαρακτηρίζοντάς το «επιχειρηματικά συμφέροντα»!  Δεν δίστασε, δε, να παρακινήσει τη δημοτική αρχή να γκρεμίσει τα άχρηστα, πλέον, τείχη που χωρίζουν τη σιδηροδρομική γραμμή από το παραχωρημένο τμήμα του παλαιού λιμανιού διευκολύνοντας έτσι, την πρόσβαση και την οπτική επαφή με το υγρό στοιχείο".

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, αναφέρουν οι διοργανωτές, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη θεματική εκδήλωση της ΩΡΑ Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις