Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ANTIO KARL LAGERFELD: ΟΙ ΘΛΙΜΜΕΝΕΣ ΜΟΥΣΕΣ ΤΟΥ, ΤΑ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ CHANEL

ANTIO KARL LAGERFELD: ΟΙ ΘΛΙΜΜΕΝΕΣ ΜΟΥΣΕ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

O Κάιζερ δεν μένει πια εδώ

Φαινόμενο ακάματης δημιουργικότητας και πρωτοφανούς επιρροής, επικεφαλής του μυθικού οίκου Chanel εδώ και τρεισίμισι δεκαετίες και βέβαια η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα στον κόσμο της μόδας σήμερα, ο 85χρονος «κάιζερ» Καρλ Λάγκερφελντ αποχαιρέτησε τα εγκόσμια έχοντας παλέψει με τον καρκίνο του παγκρέατος.  Ο ιδιοφυής γερμανός με τα χαρακτηριστικά λευκά μαλλιά με την κοτσίδα, τα γνώριμα γυαλιά και την ασπρόμαυρη αμφίεση θεωρείται ο τελευταίος των «μεγάλων» προσωπικοτήτων στο fashion design. Aπαρηγόρητες οι φίλες και μούσες του –Νταιάν Κρούγκερ, Κίρα Νάιτλι, Κλόντια Σίφερ, Κάια Γέρμπερ, Τζίτζι και Μπέλα Χαντίντ, Λίλι Ρόουζ Ντεπ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Αλέξα Τσανγκ, Πόπι Ντελεβίν, Kιμ Καρντάσιαν- έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους για την απώλειά του.

 

 

HTAN ΘΡΥΛΟΣ…

 

«Καρλ δεν μπορώ να εκφράσω πόσα σήμαινες για μένα… και πόσο μου λείπεις ήδη. Θα σου σύστηνα την κόρη μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ευγένεια, το γέλιο και τη φαντασία σου» έγραψε η Νταιάν Κρούγκερ. «Ο Καρλ ήταν θρύλος και σαν άνθρωπος και σαν δημιουργός» αναφέρει η Κίρα Νάιτλι. «Dear maestro. «H βαθιά σου ευγένεια, η περιέργεια για τον κόσμο και τη ζωή με άγγιξαν πολύ. Ο,τι άφησες πίσω σου είναι ζωντανό και φωτεινό. Η λέξη ιδιοφυία σου ταιριάζει τέλεια. Ευχαριστούμε  για την ομορφιά, την ποίηση, το χιούμορ, την υπεροχή, την αυθεντικότητα, το πάθος…Εδωσες τόσα στη Γαλλία και στην Τέχνη» γράφει η Μαριόν Κοτιγιάρ. «Με μεταμόρφωσε μαγικά από ντροπαλή γερμανίδα σε supermodel» ομολογεί η Κλόντια Σίφερ. «Χάσαμε ένα αληθινό μύθο. Ηταν μεγάλη τιμή που με φωτογράφισες» το μήνυμα της Κιμ Καρντάσιαν. Αποχαιρετιστήριες δηλώσεις έκαναν αμέσως μετά την αναγγελία του θανάτου του και οι Ντονατέλα Βερσάτσε, Βικτόρια Μπέκαμ, Στέλλα Μακ Κάρτνει.

 

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΤΗ ΓΑΤΑ ΤΟΥ

 

Κεφάλαιο για τη Γαλλία και την παγκόσμια μόδα, ο Λάγκερφελντ ήταν επίσης διάσημος για την τελειομανία, το σαρκαστικό του χιούμορ και το πάθος του για τη φωτογραφία. Εμμονικός με το fitness και την diet Coke, φορούσε κοστούμια Dior by Hadi Slimane και ήταν πολύ γενναιόδωρος και απολαυστικός συνομιλητής με τους φίλους του. Είχε 300 ipod και ήταν συλλέκτης βιβλίων τέχνης. Λάτρευε τη γάτα του Choupette, που έκανε θραύση στο διαδίκτυο και ήταν το έμβλημα του brand με το όνομά του. (Eίχε πει μάλιστα πως θα την παντρευόταν εάν ήταν νόμιμο). H μητέρα του ήταν το είδωλό του. Είχε υπογράψει τα κοστούμια για τουρνέ της Μαντόνα και της Κάιλι Μινόγκ και ειδική σειρά της H&M ενώ είχε φωτογραφίσει ο ίδιος καμπάνιες της Chanel και celebrities για περιοδικά.

 

 

ΟΙ ΠΟΛΥΚΡΟΤΕΣ ΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ

 

 

Πασίγνωστα ήταν και τα καυστικά αποφθέγματά του εξαιτίας της αιχμηρής του γλώσσας. Εχει μάλιστα κατηγορηθεί για ρατσιστικά σχόλια λόγω της εμμονής του με την ομορφιά. Οι ρώσοι, οι μετανάστες, η κακία των κοντών ανδρών, τα έθνη και οι διασημότητες είχαν μπει στο στόχαστρό του, ενώ συχνά περιαυτολογούσε.

 

«Η Κέιτ Μίντλετον έχει όμορφη σιλουέτα και είναι το σωστό κορίτσι γι’ αυτό το αγόρι. Μου αρέσει αυτό το είδος γυναίκας, αυτή η ρομαντική ομορφιά. Την αδελφή της καλύτερα όμως να την κοιτάζεις μόνο από πίσω, δεν μου αρέσει καθόλου το πρόσωπό της».

«H Νταιάνα ήταν όμορφη και γλυκιά αλλά ανόητη».

«Η Αντέλ είναι χοντρούλα, αλλά έχει όμορφο πρόσωπο και θεική φωνή»

«Κανείς δεν θέλει να εξαφανιστεί η Ελλάδα όμως οι ελληνες έχουν τόσο απαίσιες συνήθειες. Το ίδιο και οι ιταλοί»

«Θεωρώ τα τατουάζ φρικτά. Είναι σαν να ζεις μέσα σε ένα φόρεμα Pucci για πάντα»

«Η φιλοδοξία είναι το πιο υγιές πράγμα στη ζωή».

«Η δίαιτα ήταν η καλύτερη κίνησή μου. Δεν αγγίζω ψωμί, τυρί, ζάχαρη. Δεν υποκύπτω στον πειρασμό. Μου αρέσει μόνο αυτό που μου επιτρέπεται».

 

ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟ CHANEL

 

Γεννημένος στο Αμβούργο, μετακόμισε στα 20 χρόνια του στο Παρίσι και εργάστηκε στα ατελιέ των Pierre Balmain, Jean Patou ενώ στη συνέχεια δημιούργησε για Chloe και Fendi. Ηταν ο πιο ισχυρός αντίζηλος και ανταγωνιστής του Υβ Σεν Λοράν. Μεσουράνησε για έξι δεκαετίες συνολικά στις επάλξεις της μόδας. Η καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου Chanel από το 1983 όμως συνέβαλε πρωτίστως στη δόξα του. Κινήθηκε κόντρα σε εκείνους που έλεγαν πως η εταιρεία «είχε πεθάνει». Με ευρηματικότητα, έμπνευση και τη φλόγα ενός επαναστάτη οραματιστή ανανέωσε το παραδοσιακό ύφος της Coco Chanel απογειώνοντας το status της εταιρείας.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα τα σκηνικά των επιδείξεών του για τη Chanel έκαναν θραύση. Παραδεισένιοι κήποι, ορεινά μονοπάτια, σούπερ μάρκετ, καζίνο, αεροδρόμιο, διαστημικός σταθμός, αρχαίος ναός, πορεία διαμαρτυρίας, Τσινετσιτά, καλοκαιρινή παραλία έγιναν πασαρέλες. Λάνσαρε και ειδική σειρά που παρουσιαζόταν εκτός Παρισιού τιμώντας τις κουλτούρες διαφορετικών λαών. Τα αξεσουάρ του ήταν συχνά πολύ εκκεντρικά. Τα μοντέλα και οι πρέσβειρες που είχε επιλέξει τελευταία ήταν οι Κάρα Ντελεβίν, Κάια Γκέρμπερ, Κρίστεν Στιούαρτ. Ξεκίνησε και σειρά χιονιού με ambassador τη Μάργκο Ρόμπι.

Στην τελευταία κολεξιόν στην couture week του Παρισιού δεν εμφανίστηκε στο φινάλε για πρώτη φορά στην καριέρα του με αιτιολογία πως «ένιωθε κουρασμένος».  Ηταν η αρχή του τέλους. Στη θέση του creative director του οίκου Chanel τον διαδέχεται η στενή του συνεργάτιδα Bιρζινί Βιάρντ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View