Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Τα παιδιά στην κουζίνα" μαθαίνουν τα ίδια και οι γονείς τους να ... τρώνε σωστά! Δράση σωστής διατροφής με ...Πατρινή σφραγίδα

"Τα παιδιά στην κουζίνα" μαθαί...

Η πρωτοβουλία που εντάχθηκε κι ...επεκτάθηκε μέσω του Orange Groove Patras

Πώς οι γονείς, οι αρχές, οι τρόποι και οι συνήθειές μας επηρεάζουν το μέλλον των παιδιών μας; Απάντηση σε αυτό αλλά και πρακτικές λύσεις για τη βελτίωση της οικογενειακής διατροφής θα δώσει απόψε στις 18:00 στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, η Ασπασία Πρόβου Οικογενειακή Ολιστική Σύμβουλος Υγείας, ιδρύτρια της δράσης “παιδιά στην κουζίνα!”, ακτιβίστρια και συνήγορος του δικαιώματος των παιδιών στην υγιεινή διατροφή.

Η ίδια είναι η ιδρύτρια της πρωτοβουλίας που ονομάζεται «παιδιά στην κουζίνα!»μία από τις οκτώ που πέρασαν με επιτυχία τη δοκιμασία του δικτύου νεοφυών επιχειρήσεων «Orange Grove Patras» και ξεκίνησαν ήδη τη συνεργασία τους με τους επιστήμονες που στηρίζουν το εγχείρημα.

Η ιδρύτρια της δράσης, έχει στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη αντίληψη για τη διατροφή, και μια πιο υγιή σχέση με την τροφή, τη μαγειρική και την έννοια της θρέψης, σε μια εποχή που η πρώτη θέση της Ελλάδας στην παιδική παχυσαρκία αποτελεί -τουλάχιστον- μια ένδειξη για τις ελλείψεις στη διατροφική παιδεία.

Έτσι, δημιουργήθηκε μια ομάδα παιδαγωγών και επιστημόνων για το σχεδιασμό δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απευθύνονται τόσο σε παιδιά, όσο και στους γονείς και τους δασκάλους τους.

Η διακεκριμένη startup “παιδιά στην κουζίνα!” είναι μέλος του Orange Grove Patras και στεγάζεται στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών. Ως στόχο της έχει την ενημέρωση, τη στήριξη και την έμπνευση γονιών και παιδιών, ώστε να καταφέρνουν μικρές βελτιώσεις με σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία τους και την ποιότητα της ζωής τους.

Η πρωτοποριακή δράση προωθεί την καλή διατροφή και ευαισθητοποίηση των νέων οικογενειών για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Περιλαμβάνει εργαστήρια μαγειρικής και καλής διατροφής για παιδιά, ενημερωτικές παρουσιάσεις, προγράμματα health coaching για εφήβους και γονείς, έχει διαδικτυακό κανάλι και σύντομα θα παρουσιάσει μια σειρά από online courses.

Το Orange Grove Patras αποτελεί τη νέα διεθνή θερμοκοιτίδα για startups της Δυτικής Ελλάδας που μέσα από incubation προγράμματα στηρίζει άτομα ή ομάδες με μία καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα ή υφιστάμενη startup στα πρώτα της βήματα (από κάθε τομέα της οικονομίας, κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα), ώστε να αναπτυχθούν σε μία βιώσιμη επιχείρηση προσφέροντας εκπαίδευση, mentoring, συμβουλευτική και πρόσβαση σε ένα διεθνές και τοπικό επιχειρηματικό δίκτυο συνεργασιών.

*φωτογραφίες facebook/από τη σελίδα Παιδιά στην κουζίνα - Kids in the kitchen

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις