Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπουλντόζες ακούμε αλλά δεν τις βλέπουμε στην Πατρών-Πύργου –Το χρονικό της "έναρξης" των εργασιών

Μπουλντόζες ακούμε αλλά δεν τις βλέπουμε...

Οι δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν

Από αναβολή σε αναβολή πηγαίνει η έναρξη των εργασιών στην πολύπαθη Πατρών-Πύργου που από το 2013 που η τότε κυβέρνηση την «έκοψε» από την Ολυμπία Οδό, ακόμα δεν έχει πάρει μπροστά. Από τότε έχουν περάσει έξι ολόκληρα χρόνια και ακόμα μπουλντόζες δεν έχουν μπει, αν και τούτη τη φορά όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία.

Μια τελική ευθεία που ωστόσο έχει εξαγγελθεί τουλάχιστον τρεις φορές μέχρι σήμερα από την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και προσωπικά τον επικεφαλής του Χρήστο Σπίρτζη.

Η «αρχή» έγινε ουσιαστικά στις 6 Φεβρουαρίου του 2018, δηλαδή πριν από περίπου ένα χρόνο όταν από την Πάτρα και κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου ο κ. Σπίρτζης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εργασίες για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου θα ξεκινούσαν πριν από το καλοκαίρι. Η δήλωση του Υπουργού έγινε είδηση και διαμόρφωσε προσδοκίες οι οποίες όμως πολύ σύντομα διαψεύστηκαν.

Το καλοκαίρι πέρασε κι όχι μόνο δεν ξεκίνησαν οι εργασίες αλλά στην πορεία προέκυψαν προβλήματα με τουλάχιστον δύο από τις οκτώ εργολαβίες οι οποίες δεν καταχωρήθηκαν τελικά στον αρχικό τους μειοδότη, τον Όμιλο Καλογρίτσα. Η τοπική κοινωνία άρχισε και πάλι να ανησυχεί και να πιέζει καθώς έβλεπε τους μήνες να περνούν και τα έργα να μην ξεκινούν.

Τελικά ο υπουργός Υποδομών δέχεται τον Νοέμβριο του 2018 τους εκπροσώπους των Φορέων της περιοχής στο γραφείο του στην Αθήνα. Εκεί καταλήγουν στην απόφαση οι 6 εργολαβίες να προωθηθούν ανεξάρτητα από τις δύο που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, εκεί βάζει και τον νέο στόχο: Να μπουν μπουλντόζες του Ιανουάριο του 2019. Στην πορεία ο Ιανουάριος γίνεται Φεβρουάριος καθώς οι συμβάσεις καθυστέρησαν να πάνε στη Βουλή.

Τελικά, μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο, τίθεται νέος στόχος για την έναρξη των εργασιών. Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης κατά τη διάρκεια Olympia Forum – 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου η αρχή θα γίνει πριν το Πάσχα, δηλαδή σε ενάμιση με δύο μήνες.

«Ξεκινάει το έργο. Το ότι πηγαίνει στη Βουλή σημαίνει ότι σε δέκα μέρες το αργότερο θα έχει ενημερωθεί η Επιτροπή της Βουλής και στη συνέχεια οι συμβάσεις υπογράφονται, ανακοινώνονται. Άρα αν θέλουμε να έχουμε και ένα φερέγγυο χρονοδιάγραμμα μιλάμε για δέκα μέρες και ένα μήνα για να έχουμε συμβάσεις και να ξεκινήσει το έργο», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτή τη φορά φαίνεται πώς πράγματι φθάσαμε στο σημείο «μηδέν» και πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναβολών, όμως τόσο οι φορείς της περιοχής όσο και οι πολίτες κρατούν μικρό καλάθι καθώς έχουν ακούσει πολλά μέχρι σήμερα τα οποία όμως στην πράξη δεν επιβεβαιώθηκαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις