Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Τι μας "περιμένει" μέχρι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Πατρινού Καρναβαλιού

Τι μας "περιμένει" μέχρι το τε...

Ένα εικοσαήμερο μας χωρίζει από την κορύφωσή του

Ένα εικοσαήμερο μας χωρίζει από την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού και ο καρναβαλικός παλμός ανεβαίνει σταδιακά στην Πάτρα, την πρωτεύουσα του Καρναβαλιού.

Τα μεγάλα γεγονότα της μεγάλης γιορτής της πόλης που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις επόμενες μέρες Πατρινοί και επισκέπτες που θα βρεθούν στην πόλη μας, θα είναι η κορύφωση του Καρναβαλιού των Μικρών (Κεντρική Καρναβαλούπολη, Baby Rally, Παρέλαση Μικρών), παραδοσιακά δρώμενα και συναυλία Aθηναϊκής Κομπανίας την Τσικνοπέμπτη, οι ιστορικοί χοροί των Μπουρμπουλιών, η έλευση του διάσημου κινέζικου θιάσου Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township στην Πάτρα, η κορύφωση του 54ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, οι μεγάλες παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου και η φαντασμαγορική τελετή λήξης με τη συναυλία των Locomondo.

Συγκεκριμένα οι επόμενες δράσεις του 54ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού έχουν ως εξής:

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30 στο Royal Theater: Φάση Θεαμάτων με τίτλο «Περιοδεύων θίασος»

Σάββατο 23/02 και ώρα 16.00: «Η αρπαγή του αυλητή» (Παιχνίδι Πλοήγησης)

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 στην πλατεία Γεωργίου Α΄: Φάση πλατείας «Μάζευε κι ας είν΄ και σπόρ…ια»

Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Μαρτίου στις 16.00: Ραδιοφωνικά θέματα από την ΕΡΑ Πάτρας 92,5.

Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 21.00: «Κάνε μου λιγάκι … κλικ»  (Παιχνίδι Πλοήγησης)

Κυριακή 3 Μαρτίου: Εύρεση 54ου Κρυμμένου Θησαυρού, Παράδοση σακούλας.

Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 20.00 στην πλατεία Γεωργίου Α΄: «Τα Καλύτερά μας»

Το Καρναβάλι των Μικρών μετά την επιτυχημένη περιήγηση στις περιφερειακές καρναβαλουπόλεις επιστρέφει στο κέντρο. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο πλούσιο περιλαμβάνει:

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30 στα Υψηλά Αλώνια: Κεντρική Καρναβαλούπολη

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30 στα Υψηλά Αλώνια: Baby Rally (πρωτότυπα παιχνίδια με πρωταγωνιστές τους μικρούς καρναβαλιστές και τα μεταμφιεσμένα ποδήλατά τους). Θα προηγηθεί ποδηλατοδρομία με εκκίνηση το σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα και κατάληξη στα Υψηλά Αλώνια.

Η κορύφωση του Καρναβαλιού των Μικρών θα γίνει την επόμενη Κυριακή 3 Μαρτίου.

Κυριακή 3 Μαρτίου και ώρα 11.00: Μεγάλη Παρέλαση Μικρών (αφετηρία από πλατεία Ομονοίας- Γούναρη – Κορίνθου – κάτω μέρος πλατείας Γεωργίου περιμετρικά – Κορίνθου και κατάληξη σε Ερμού και Αγίου Νικολάου).

Ιδιαίτερη χροιά θα έχουν φέτος οι εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης στις 28 Φεβρουαρίου.

Από τις 12.00 έως τις 15.00 μπάντες χάλκινων πνευστών συνοδευόμενες από το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων θα περιοδεύουν σε γειτονιές της Πάτρας σκορπίζοντας το κέφι και την αυθεντική, παραδοσιακή ατμόσφαιρα στην πόλη και θα παρελάσουν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Κεντρικό γεγονός στο Νότιο Πάρκο θα είναι η λαϊκή συναυλία της Αθηναϊκής Κομπανίας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13.00 έως τις 17.00, ενώ το βράδυ σε Άνω και Κάτω Πόλη τα παραδοσιακά δρώμενα θα έχουν ως κεντρικό άξονα τον «Γάμο του Καραγκιόζη» με τις μπάντες των χάλκινων πνευστών, χορευτικά, μεταμφιεσμένους και γνήσια καρναβαλική διάθεση να αναστατώνουν την πόλη. Παράλληλα στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου ανάμεσα σε Κανακάρη και Καραϊσκάκη η χορωδία και οι μουσικοί του συλλόγου Λευκάδιων Πάτρας «Η Φανερωμένη» θα παρουσιάζουν επτανησιακά τραγούδια.

Τα Μπουρμπούλια, οι ιστορικοί χοροί που είναι συνυφασμένοι με την ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού, θα πραγματοποιηθούν στο Royal Theater. Θα πραγματοποιηθούν 4 Μπουρμπούλια, που εγγυώνται ξεχωριστό και αυθεντικό καρναβαλικό κέφι με σημαντικούς προσκεκλημένους καλλιτέχνες.

Παρασκευή 1 Μαρτίου και ώρα 21.00: 1ο Μπουρμπούλι. «Tα καλύτερά μας χρόνια» ξυπνάνε με τους Ρόμπερτ Ουίλλιαμς, Γιώργο Πολυχρονιάδη, Λάκη Τζορντανέλλι και Κατερίνα Αδαμαντίδου, σ’ ένα non stop party με επιτυχίες των 50’s, 60’s και 70’s

Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 21.00: 2ο Μπουρμπούλι. Δύο πολύ αγαπημένοι καλλιτέχνες, η Πωλίνα και ο Δάκης έρχονται να ξεσηκώσουν τα ντόμινο και τους συνοδούς τους.

Τετάρτη 6 Μαρτίου και ώρα 21.00: 3ο Μπουρμπούλι. Ο θρύλος της ποπ μουσικής, ο Πασχάλης, σ’ ένα πάρτυ με τραγούδια που όλοι αγαπάμε, από τους Ολύμπιανς φτάνοντας μέχρι το σήμερα.

Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 21.00: 4ο Μπουρμπούλι. Μία φορά δεν είναι ποτέ αρκετή... γι’ αυτό και ο Πασχάλης ανεβαίνει και πάλι στη σκηνή του Royal, μαζί με τη Σοφία Αρβανίτη για να απογειώσουν με τις επιτυχίες τους τον τελευταίο Χορό του Ντόμινο για το 2019!

Τους χορούς «προθερμαίνουν» οι αγαπημένοι Passepartout.

Ο εκλεκτός κινέζικος θίασος Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township θα δώσει μια ξεχωριστή αύρα το τελευταίο τετραήμερο των εκδηλώσεων προσφέροντας ένα σπάνιο θέαμα. Το δρώμενο αποτελεί μία παράσταση δρόμου με χορευτές και ακροβάτες, που παρουσιάζουν τον δράκο, ένα ιερό σύμβολο της κινέζικης κουλτούρας.

Το δρώμενο θα πραγματοποιηθεί σε δύο συνοικίες της Πάτρας αλλά και στη νυχτερινή ποδαράτη του Σαββάτου 9 Μαρτίου και στη Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Πέμπτη 7 Μαρτίου στην Αγυιά στις 19.30. Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έσω – Έξω Αγυιάς & Τερψιθέας. (Αφετηρία 16ο Δημοτικό Σχολείο ώρα 19.00):  παρέλαση επί της Νοταρά, τερματισμός Πλατεία Ντε Μιράτα-Παναχαϊκή, όπου θα πραγματοποιηθούν δρώμενα.

Παρασκευή 8 Μαρτίου στα Ζαρουχλέϊκα στις 19.30. Σε συνεργασία με το Νότιο Διαμέρισμα (Αφετηρία ΚΑΠΗ Ψάχου, ώρα 19.00): παρέλαση επί  των οδών Αγ. Ιωάννη Πράτσικα, Άνοδος Ανθείας, Ευβοίας, Κεντρική πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα, οδός Φιλίππου- Ολυμπιάδος, όπου θα πραγματοποιηθούν δρώμενα.

Το καρναβαλικό θερμόμετρο θα ανέβει στα ύψη το τελευταίο τριήμερο 8,  9 και 10 Μαρτίου.

Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 20.30: Παρέλαση Αρμάτων στους κεντρικούς δρόμους και έκθεσή τους στην πλατεία Γεωργίου

Σάββατο 9 Μαρτίου στις Νυχτερινή Ποδαράτη Παρέλαση Οδός Κορίνθου από Γούναρη μέχρι Κολοκοτρώνη

Κυριακή 10 Μαρτίου στις 14.00 Μεγάλη Παρέλαση Πατρινού Καρναβαλιού Κορίνθου από Γούναρη έως Κιλκίς

Κυριακή 10 Μαρτίου στις 21.00 στον Μώλο της Αγίου Νικολάου: Τελετή Λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 με καύση του Καρνάβαλου, τελετουργικό. Επίσημη κήρυξη λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 και έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 και συναυλία των Locomondo.

Καθαρή Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 19.00 στο Royal Theater:  Απονομή βραβείων Πατρινού Καρναβαλιού 2019

Παράλληλα τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις όπως θεατρικές παραστάσεις, δρώμενα, θέατρα δρόμου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019