Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο κόσμος μας

Ο κόσμος μας

Του Στέλιου Ταταράκη

Ζούμε μαζί με διαφορετικούς ανθρώπους οι οποίοι θέλουν το ίδιο με εμάς. Θέλουν παρέα, συντροφιά. Όλοι θέλουμε να βρούμε ένα άτομο τουλάχιστον, με το οποίο θα καταφέρουμε να ανταλλάξουμε τις σκέψεις μας.

Λόγω αυτής της ανάγκη  για ομιλία άρχισαν να χτίζονται οι ομάδες ή οι παρέες, μεγάλες και μικρές, στις οποίες ο κάθε ένας μπορεί να ανταλλάξει ιδέες, απόψεις, συναισθήματα, να μπορεί να εκφραστεί.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο χαλάνε παρέες ή ομάδες μετά από ένα χρονικό διάστημα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πως τα άτομα δεν ταίριαζαν και δεν υπήρχε κάτι που να τους ενώνει και να τους ελκύει. Για όλους υπάρχει ένα ταίρι.

Το καλό με όλο αυτό το πλήθος ατόμων είναι πως σίγουρα υπάρχει και θα βρεθεί ένα άτομο με τα ίδια ενδιαφέροντα. Η κάθε κοινωνία αποτελείται από πολλά άτομα. Σίγουρα στον καθένα ταιριάζει ένα. Οι ομάδες ή οι παρέες χτίζονται για να μπορούν τα άτομα να πάρουν και να δώσουν.

Αυτό που δεν σκεφτήκαμε είναι πως ο χρόνος που αφιερώνουμε στον κύκλο αυτόν είναι πολύ σημαντικός. Δεν έχουμε άπλετο χρόνο με όλες αυτές τις δραστηριότητες και δουλειές που κάνουμε.

Ο χρόνος θα μας βοηθήσει περισσότερο όταν γίνει ποιοτικός και λιγότερο ποσοτικός. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που θέλουν να εξελιχθούν και να μεγαλώσουν το εύρος της σκέψης τους μαζί μας.

Όταν συζητάμε δημιουργούνται εικόνες στο μυαλό μας οι οποίες μετά από καιρό γίνονται στην πραγματικότητα. Η δημιουργία εικόνων είναι ένα πολύ βασικό συστατικό της ζωής μας, όσο καλύτερες εικόνες δημιουργούμε στο μυαλό μας τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε. Οπότε όταν μια συζήτηση είναι ποιοτική δημιουργούμε τις σωστές εικόνες για εμάς, οπότε με το χρόνο έρχονται τα ανάλογα αποτελέσματα που περιμένουμε και ίσως καλύτερα.

Η διαδικασία να δημιουργήσουμε μια ομάδα είναι χρονοβόρα. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι γύρω μας και ο κάθε ένας έχει κάτι διαφορετικό στον χαρακτήρα του που τον ξεχωρίζει από όλους τους άλλους.

Θα χρειαστεί να δοκιμάσουμε. Η δοκιμή σημαίνει πως θα μπούμε σε παρέες. Θα βγούμε από παρέες, μπορεί να μείνουμε για λίγο μόνοι μας. Στο τέλος εμείς θα βγούμε κερδισμένοι έχοντας βρει την παρέα που μας ταιριάζει και θα μπορούμε να ανταλλάξουμε ιδέες και συναισθήματα με τα άτομα που την απαρτίζουν.

Τελικά η δημιουργία του κατάλληλου κύκλου δεν είναι τόσο εύκολη, αλλά με υπομονή, επιμονή και πιστή μπορούμε να τον φτιάξουμε. Όλα μπορούμε να τα πετύχουμε στη ζωή μας για το καλό το δικό μας, χρειάζεται όμως να δώσουμε χρόνο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις