Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Αμερικανική Ένωση Σεναριογράφων έδωσε τα δικά της απρόβλεπτα βραβεία

Η Αμερικανική Ένωση Σεναριογράφων έδωσε ...

Καλύτερο διασκευασμένο σενάριο για το φιλμ «Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις;»

Oύτε «Roma», ούτε «Πράσινο Βιβλίο», ούτε «Vice, o Δεύτερος στην ιεραρχία αλλά ούτε και Σπάικ Λι, ούτε Μπάρι Τζένκινς, ούτε Μπράντλεϊ Κούπερ. Αυτούς που τελικά βράβευσε η Αμερικανική Ένωση Σεναριογράφων (WGA) λίγες μέρες πριν την 91η και πολυαναμενόμενη τελετή των βραβείων Όσκαρ, ήταν κατά κάποιο τρόπο έκπληξη! Όπως γράφει το flix.gr, η συγκεκριμένη Ένωση των επαγγελματιών Σεναριογράφων στα φετινά δικά της βραβεία που αφορούν τόσο σε φιλμ φιξιόν όσο και ντοκιμαντέρ καθώς και σε τηλεοπτικά (ψυχαγωνικά και ενημερωτικά) σενάρια, επιφύλαξε μεγάλες εκπλήξεις.

Η φετινή τελετή που πραγματοποιήθηκε ζωντανά και ταυτόχρονα σε δύο μέρη, στο Beverly Hilton Hotel στο Λος Άντζελες και στο Edison Ballroom στην Νέα Υόρκη.

Μπορεί να μην υπήρχε η αγωνία για το αν οι Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα θα επικρατούσαν για την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου καθώς δεν ήταν καν στην πεντάδα Πρωτότυπου Σεναρίου της WGA (η Ένωση έκοψε την ταινία καθώς δεν τηρούσε τις προδιαγραφές της, ωστόσο το φιλμ του Λάνθιμου κέρδισε υποψηφιότητα και για το σενάριο στα Όσκαρ), αλλά σίγουρα αναμενόταν μία επικράτηση των υπόλοιπων φαβορί.

Κι όμως: ούτε οι Νικ Βαλελόνγκα, Μπράιαν Κάρι και Πίτερ Φαρέλι για το «Πράσινο Βιβλίο», ούτε ο Αλφόνσο Κουαρόν για το «Ρόμα» ούτε ο Ανταμ ΜακΚέι για το «Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία» επικράτησαν στην κατηγορία Πρωτότυπου Σεναρίου. Το βραβείο της Αμερικανικής Ενωσης Σεναριογράφων πήγε αντιθέτως στον Mπο Μπέρναμ για το εφηβικό «Eighth Grade».

Στην κατηγορία του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου υπήρξε επίσης ανατροπή: τα μέλη της Ένωσης δεν επιβράβευσαν την ομάδα του Σπάικ Λι για το «BlacKkKlansman: H Παρείσφρηση», ούτε την αντίστοιχη του Μπράντλεϊ Κούπερ για το «Ένα Αστέρι Γεννιέται», ούτε τον Μπάρι Τζένκινς για το «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει». Το WGA Διασκευασμένου Σεναρίου κέρδισαν οι Νικόλ Χολοφσένερ και Τζεφ Γουάιτ για το «Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις;» που είναι υποψήφιο και στα Όσκαρ και δείχνει τώρα να έχει μία μικρή «αβάντα».

Η ταινία "Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις;" με τους υποψήφιους για Όσκαρ Μελίσα Μακάρθι στον α’ γυναικείο ρόλο και Ρίτσαρντ Γκραντ στον α’ ανδρικό, κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα την Πέμπτη 21/2/2019 και την αναμένουμε και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε.

Πάντως η Ένωση Αμερικανών Σεναριογράφων έχει αποδείξει ότι χαράζει συνήθως δική της πορεία, πολύ διαφορετική από αυτή της Ακαδημίας των Όσκαρ. Στα τελευταία 10 χρόνια, τα νούμερα θέλουν την απόκλιση να συμβαίνει από τη στιγμή που ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες: ελάχιστες υποψηφιότητες της Ένωσης έχουν καταλήξει στις 5άδες της Ακαδημίας, δημιουργώντας μια διαφορά της τάξεως του 65%.

Χαρακτηριστικό ήταν το χιούμορ του έκπληκτου Μπο Μπέρναμ όταν παρέλαβε το WGA καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου: «Όσο για τους συνυποψηφίους μου - κουράγιο και καλή διασκέδαση στα Οσκαρ!».

Η φετινή, 91η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ, θα γίνει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 (προς ξημερώματα Δευτέρας στην Ελλάδα), στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ.

Ο Mπο Μπέρναμ του εφηβικού, ανεξάρτητου φιλμ «Eighth Grade» που βραβεύτηκε για το καλύτερο πρωτότυπο σενάριο.

Ο Mπο Μπέρναμ του εφηβικού, ανεξάρτητου ...

Ο Mπο Μπέρναμ του εφηβικού, ανεξάρτητου φιλμ «Eighth Grade» που βραβεύτηκε για το καλύτερο πρωτότυπο σενάριο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture