Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί – Με πολιτικό όρκο η Σία Αναγνωστοπούλου, με θρησκευτικό ο Θάνος Μωραΐτης – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί – Με πολιτικ...

Τι δήλωσαν προσερχόμενοι στο Προεδρικό Μέγαρο

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έγινε στις 18.30 στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης. Ο Θάνος Μωραΐτης και ο Άγγελος Τόλκας ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος, η Σία Αναγνωστοπούλου, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου και ο Κώστας Μπαρκας έδωσαν πολιτικό όρκο.

Σία Αναγνωστοπούλου: Είναι μεγάλη μου τιμή που με επέλεξε ο πρωθυπουργός τη μεγάλη στιγμή για την Ευρώπη

«Είναι μεγάλη μου τιμή που με επέλεξε ο πρωθυπουργός τη μεγάλη στιγμή για την Ευρώπη. Ελπίζω να ανταπεξέλθω. Είναι μεγάλη πρόκληση ο καλπασμός της Ακροδεξιάς, το Brexit, πώς θα πάει η Ευρώπη και ποιο ρόλο θα παίξει η Ελλάδα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία.

Θάνος Μωραίτης: “Αποδέχθηκα την πρόσκληση του πρωθυπουργού γιατί πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας"

«Αποδέχθηκα την πρόσκληση του πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας» δήλωσε ο νέος υφυπουργός Μεταφορών Θάνος Μωραΐτης, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία.

«Γι αυτούς τους λόγους είμαι εδώ και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Στρατηγικός αντίπαλος είναι η ακροδεξιά και ο βαλκανικός νεοφιλελευθερισμός της Νέας Δημοκρατίας. Να διαμορφώσουμε όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης μακράς πνοής που έχει ανάγκη η κοινωνία» συνέχισε ο κ. Μωραϊτης.

Όταν οι δημοσιογράφοι του είπαν πως οι ψηφοφόροι στην εκλογική του περιφέρεια τον επέλεξαν με άλλο κόμμα, τόνισε πως δεν επέλεξαν με άλλο κόμμα και θα μιλήσει γι' αυτό εκτενώς τις επόμενες μέρες.

«Το 2012 ήμουν υποψήφιος, το 2015 έκανα την πολιτική μου επιλογή και θα είμαι υποψήφιος στην επόμενη εκλογική μάχη» σημείωσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις