Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Ξεφάντωσαν οι καρναβαλιστές την Αchaia Clauss! ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

Ξεφάντωσαν οι καρναβαλιστές την Αchaia C...

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου

Μια πραγματικά μεγάλη καρναβαλική γιορτή ήταν αυτή που απόλαυσαν και συμμετείχαν την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια μιας ηλιόλουστης ημέρας, χιλιάδες Πατρινοί, που ακολούθησαν την πρόσκληση για μια βόλτα με τον 54ο Κρυμμένο Θησαυρό  στην ιστορική οινοποιία Achaia Clauss. Με τίτλο παιχνιδιού «Πάμε στο ράντζο μου στου Κλάους» ο παλμός του 54ου  Κρυμμένου Θησαυρού  χτύπησε για μία μέρα από την Αχάια Κλάους, όπου 60+1 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή για τα παιχνίδια που είχαν προγραμματιστεί.

Με ομολογουμένως μεγάλη συμμετοχή πληρωμάτων, καρναβαλιστών, ξεκάθαρα καρναβαλική διάθεση και τον καιρό σύμμαχο, το παιχνίδι του 54ου Κρυμμένου Θησαυρού πρόσφερε μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση που χάρισε άφθονες στιγμές γέλιου σε συμμετέχοντες και μη. Οι Πατρινοί είχαν δυναμική παρουσία και μετακινήθηκαν προς την ιστορική οινοποιία για να απολαύσουν τα θεάματα που είχαν ετοιμάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» και η Ομάδα Πληρωμάτων.

Από νωρίς το πρωί τα πληρώματα  και ο κόσμος άρχισαν να καταφθάνουν  στην Achaia Clauss, ενώ πικ-νικ κεράσματα δόθηκαν στους παρευρισκομένους από τοπικούς παραγωγούς προκειμένου να απολαύσουν την βόλτα τους. Η Ομάδα του 54ου Κρυμμένου Θησαυρού έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες στα πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή στα πέντε παιχνίδια που είχαν σχεδιαστεί ενώ έπειτα από μια σύντομη επίδειξη σε κάθε ένα από τα παιχνίδια, τα πληρώματα διαγωνίστηκαν σε ζευγάρια. Οι πρώτες στιγμές «άγνοιας του παιχνιδιού» ξεπεράστηκαν γρήγορα καθώς τα πληρώματα βρήκαν τον … ρυθμό τους, ανέπτυξαν τη στρατηγική τους και κατάφεραν να γεμίσουν το.. «σακούλι» τους με αρκετούς βαθμούς που θα τους οδηγήσουν ακόμα πιο ψηλά στην βαθμολογική κατάταξη. Τα παιχνίδια που είχαν σχεδιαστεί με τις ευφάνταστες ονομασίες “Περιμένοντας τον οίνο να ωριμάσει», «Μια στο καρφί και μια στο πέταλο», «Τσάκω μια μπύρα», «Πίσσα και πούπουλα», «Με μια πιρόγα…» αποδείχθηκαν ιδιαίτερα απολαυστικά, ευφυή, με απαιτήσεις ταχύτητας, δεξιότητας και  ευελιξίας, στα οποία τα μέλη των πληρωμάτων ανταποκρίθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Ο κόσμος που παρατηρούσε την διαδικασία, ενθάρρυνε και χειροκροτούσε κάθε προσπάθεια, συμμετέχοντας με το δικό του τρόπο.

Κατά την διάρκεια διεξαγωγής των παιχνιδιών, στον φιλόξενο χώρο της Achaia Clauss, αναπτύχθηκαν παράλληλες δράσεις απευθυνόμενες τόσο στους μικρούς φίλους που το διασκέδασαν αρκετά όσο και στους μεγαλύτερους που είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με φίλους και γνωστούς. Η ιστορική Οινοποιία είχε διοργανώσει εναλλακτική ξενάγηση στο «Κελάρι 9», που ενσωματώθηκε με το «Αυτοκρατορικό Κελάρι» με τα επιβλητικά περίτεχνα βαρέλια, τη «Βίλλα Κωστάντζα» που φιλοξενεί την Έκθεση Αρχείου της Οινοποιίας και τις Πέτρινες Αποθήκες στις οποίες εκθέτονται τα Παλιά Μηχανήματα Οινοποίησης ενώ στην Κάβα «Δανιηλίδα» πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία κρασιού. Παράλληλα, το Καρναβαλικό Κομιτάτο είχε την ευθύνη για μια.. «ζωντανή» έκθεση στολών από τις Θεατρικές του Παραστάσεις με τη συμμετοχή των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Για τους μικρούς φίλους, το Καρναβαλικό Κομιτάτο είχε ετοιμάσει την ανάλογη δημιουργική Καραναβαλοαπασχόληση και παιχνίδια τα οποία διασκέδασαν τους μικρούς μας επισκέπτες. Το Θέατρο Σκιών Χρήστος Καλπουζάνης, διασκέδασε με τη σειρά του τα παιδιά με την παρουσίαση του έργου «Ο 54ος Ξυπόλητος Θησαυρός». Οι παλαιοί καραναβαλιστές που παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να αναπολήσουν στιγμές από το Πατρινό Καρναβάλι του παρελθόντος χάρη στην  Έκθεση «Ευτυχείτε», ένα αφιέρωμα στις παρουσιάσεις των παρελάσεων του Πατρινού Καρναβαλιού και τον Άλκη Στέα, την οποία επιμελήθηκε και υποστήριξε το Πλήρωμα  94. Η τελευταία μάλιστα προβολή είχε ως κοινό την Ομάδα  του 54ου Κρυμμένου Θησαυρού, που σε ένα φορτισμένο αλλά ευδιάθετο κλίμα τραγούδησε κατά την διάρκεια της προβολής, χειροκροτώντας για τον Άλκη Στέα.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκαναν το δίδυμο Τζίμης Πολίτης-Κατερίνα Τσουκαλά προσπαθώντας κι εκείνοι να εμψυχώνουν τους Κρυμμενο-θησαυρίτες παίκτες, ενώ μουσικά την εκδήλωση έντυσε άκρως καρναβαλικά ο Κωνσταντίνος Γεωργίου δίνοντας ρυθμό και ανεβάζοντας την διάθεση των παρευρισκόμενων. Αξίζει να σημειωθεί πως μέλη της Ομάδας του 54ου Κ. Θ. δημιούργησαν την μασκότ του Κρυμμένου Θησαυρού, τον «Θησαυρούλη» ο οποίος προκάλεσε το ενδιαφέρον του κόσμου να φωτογραφηθεί μαζί του.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο.

Την ευθύνη για την διοργάνωση είχαν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» και η Ομάδα του 54ου Κρυμμένου Θησαυρού, οι οποίοι ευχαριστούν: την επιχείρηση-Οινοποιία Achaia Clauss για την φιλοξενία και την υποστήριξη στις εγκαταστάσεις και ιδιαίτερα τον διευθυντή της κ. Περικλή Μπαλτά για την αρωγή που προσέφερε, καθώς επίσης το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πάτρας όπως και όλους όσοι εργάσθηκαν για την προετοιμασία, την υλοποίηση και την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019