Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκινά η ανέγερση νέου διώροφου κτιρίου για άτομα με Νοητική Υστέρηση στην Πάτρα

Ξεκινά η ανέγερση νέου διώροφου κτιρίου ...

Υπεγράφη στην Περιφέρεια η σύμβαση του έργου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η ανέγερση νέου διώροφου κτιρίου στην Πάτρα για άτομα με Νοητική Υστέρηση, καθώς σήμερα Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για ένα νέο διώροφο κτήριο, ιδιοκτησίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παίδων χρηζόντων Μέριμνας, που θα στεγάσει δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ), οικοτροφεία των επτά ατόμων, Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση. Το κτίριο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Συλλόγου επί των οδών Ασίνης, Μνασέου και ανωνύμου στο ΟΤ 2593 στην περιοχή Μπεγουλάκι της συνοικίας Μακρυγιάννη, στην Πάτρα, με προϋπολογισμό 2,4 εκατομμυρίων ευρώ.

«Η ενίσχυση των δομών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδίως για τα άτομα με αναπηρίες και νοητική υστέρηση, βρίσκεται στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Νοιαζόμαστε για τον άνθρωπο. Ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του. Γι αυτό, στο Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα έχουμε δώσει κοινωνική διάσταση, επιδιώκοντας να καλύψουμε τα κενά που υπάρχουν σε αναγκαίες δομές. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στην προσπάθεια αναμόρφωσης του προνοιακού μοντέλου από προστατευμένες δομές κλειστής φροντίδας, σε ανοιχτές, αποκεντρωμένες δομές φροντίδας και στήριξης οι οποίες είναι ενσωματωμένες στον αστικό ιστό της πόλης», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Πατρών «Μέριμνα» ευχαρίστησαν προσωπικά τον Περιφερειάρχη, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη στήριξη, τονίζοντας ότι σήμερα η «Μέριμνα» φροντίζει 135 ωφελούμενους, ενώ οι ανάγκες που υπάρχουν είναι σαφώς μεγαλύτερες.

Φορέας Υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, ενώ το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του προγράμματος «Άξονας Προτεραιότητας- Ανάπτυξη – εκσυγχρονισμός – συμπλήρωση κοινωνικών υποδομών υγείας και εκπαίδευσης».

Το έργο

Η συγκεκριμένη πράξη περιλαμβάνει την ανέγερση του κτιρίου για άτομα με νοητική στέρηση, την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και τον πλήρη εξοπλισμό του κέντρου με υλικοτεχνικό αλλά και μηχανολογικό υλικό.

Το ισόγειο έχει εμβαδόν 404.64τ.μ. και προορίζεται για Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με νοητική υστέρηση, δυναμικότητας 45 ατόμων.

Ο πρώτος όροφος έχει εμβαδόν 413.52τ.μ. και προορίζεται για την λειτουργία δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) -Οικοτροφείων για Άτομα με νοητική υστέρηση δυναμικότητας επτά ατόμων η κάθε μία.

Ο σχεδιασμός έχει γίνει έτσι, ώστε να μπορεί κάθε μονάδα να λειτουργεί αυτόνομα, ανάλογα με το πλήθος των ατόμων που εξυπηρετεί κατά περιόδους.

Επίσης προβλέπεται, για λόγους μέγιστης ενεργειακής απόδοσης, η εφαρμογή θερμοπρόσοψης στις εξωτερικές επιφάνειες του κτιρίου. Στο δώμα θα υπάρχει σύστημα ηλιακών συλλεκτών για την βέλτιστη ενεργειακή λειτουργία του κτιρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις