Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαθητές της Δυτικής Ελλάδας παρήγαγαν... νερό σε νησιά και έπαιξαν ποδόσφαιρο με ρομπότ! - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Μαθητές της Δυτικής Ελλάδας παρήγαγαν......
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ρεκόρ συμμετοχών μαθητών στον διαγωνισμό ρομποτικής

Νέο ρεκόρ συμμετοχών σημειώθηκε στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας για Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, με 78 μαθητικές ομάδες να δίνουν το καλύτερο τους εαυτό μέσα απο ρομποτικές κατασκευές που εξέθεσαν στο κοινό.

51 ομάδες από την Αχαΐα, 13 από Ηλεία, 10 από Αιτωλοακαρνανία, 3 από Ζάκυνθο και 1 από το Ευπάλιο διαγωνίστηκαν στο νέο λιμάνι το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου!

Η θεματική του Πανελλήνιου διαγωνισμού για μαθητές/τριες Δημοτικού είναι «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά», για μαθητές/τριες Γυμνασίου είναι «Οι δρόμοι του κρασιού στη βόρεια Ελλάδα» (βασική κατηγορία) και «Πρωτέας» (παράλληλη κατηγορία για αρχάριες ομάδες) και για μαθητές/τριες Λυκείου είναι «SmartCities».

Στο Δημοτικό, οι μαθητές ήρθαν αντιμέτωποι με το εξής ερώτημα: με ποιον τρόπο η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τα μικρά νησιά να αναπτυχθούν; Έτσι, μαθητές από τα δημοτικά σχολεία της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δημιούργησαν ομάδες, εργαζόμενοι από τον Οκτώβριο του 2018 με μέντορα τον δάσκαλό τους (προπονητή) απογεύματα και σαββατοκύριακα, ώστε να παρουσιάσουν λύσεις που καταδεικνύουν πώς οι λίγοι άνθρωποι που ζουν στα μικρά νησιά μπορούν να βοηθηθούν από την τεχνολογία.

Στην αμέσως επόμενη βαθμίδα, στο Γυμνάσιο τέθηκε το ερώτημα αν το κρασί είναι εθνικό προϊόν από την αρχαιότητα και ποιοι είναι ο σημαντικοί δρόμοι του κρασιού. Μαθητές από τα γυμνάσια της χώρας, δημιούργησαν ομάδες εργαζόμενοι το ίδιο χρονικό διάστημα και έδειξαν τους αρχαίους δρόμους του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα καταδεικνύοντας ότι το κρασί είναι εθνικό προϊόν. Επίσης, τα ρομπότ ως αξιόπιστοι «εργάτες»  εκτέλεσαν κάθε φάση, από τον τρύγο έως το κρασί.

Προχωρώντας στο Λύκειο, εκεί οι μαθητές δημιούργησαν ομάδες εργαζόμενοι στον ίδιο χρόνο, ώστε να μας δείξουν τι καθιστά μια Πόλη Έξυπνη (Smart City). Έξυπνες λύσεις στην κυκλοφορία, στην ασφάλεια, στο περιβάλλον, στην αειφόρο ανάπτυξη και οτιδήποτε σχετίζεται με τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ. Για πρώτη φορά η κάθε ομάδα παρουσίασε και ένα πλάνο βιωσιμότητας της πρότασής της!

Φέτος, για πρώτη φορά στον Περιφερειακό Διαγωνισμό στο Νέο Λιμάνι Πατρών υπήρχε κατηγορία «Ποδόσφαιρο 2×2», με 19 μαθητικές ομάδες Δημοτικών σχολείων. Σε αυτό το παιχνίδι, 2 αντίπαλες συμμαχίες που αποτελούνται από 2 τηλεχειριζόμενα ρομπότ η κάθε μία, κυνηγούν την μπάλα, πάνω στο ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι  ως γήπεδο ποδοσφαίρου. Στόχος της κάθε συμμαχίας είναι να κερδίσει το παιχνίδι, πετυχαίνοντας περισσότερα γκολ από τους αντιπάλους της.

Ολοι οι μαθητές διαγωνίζονται για πρόκριση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής WRO Hellas (Αθήνα 23-24/2/2019), σε μια εκπαιδευτική γιορτή της τεχνολογίας!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις