Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τουλάχιστον 2 πατρινές επιχειρήσεις "έφαγαν" πρόστιμο 2.500 € για μη συνεργασία κατά τον έλεγχο της εφορίας - ΒΙΝΤΕΟ

Τουλάχιστον 2 πατρινές επιχειρήσεις &quo...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίζατε οτι η παρεμπόδιση του φορολογικού ελέγχου αλλά ακόμη και η μη συνεργασία με το κλιμάκιο που ζητά την επίδειξη των βιβλίων και άλλων φορολογικών στοιχείων της επιχείρησης που ελέγχει, επισύρει πρόστιμο εως 2.500 ευρώ;

Τουλάχιστον δύο επιχειρήσεις στην Πάτρα, καλούνται να πληρώσουν εκτός των άλλων και το συγκεκριμένο πρόστιμο, καθώς σε πρόσφατο έλεγχο κλιμακίου της Α ΔΟΥ Πατρών, οι υπεύθυνοί τους δεν συνεργάστηκαν και εμμέσως παρεμπόδισαν τις ελεγκτικές διαδικασίες.

Ο διευθυντής της Α ΔΟΥ Πατρών Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος μίλησε στο thebest.gr εκτός των άλλων και για το συγκεκριμένο πρόστιμο και την σχετική συμπεριφορά που πολλές φορές επιδεικνύουν επιχειρηματίες κατά τον φορολογικό έλεγχο από τα αρμόδια όργανα της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικών διαδικασιών (ΚΦΔ) σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια του φορολογικού ελέγχου ο φορολογούμενος αρνείται να συνεργαστεί, π.χ. παρεμποδίζει το φορολογικό έλεγχο με θετικές ενέργειες ή τους υπαλλήλους που διενεργούν το φορολογικό έλεγχο να κατάσχουν, εφόσον το θεωρούν αναγκαίο, οποιαδήποτε βιβλία, έγγραφα, αρχεία ή στοιχεία, ακόμη και ανεπίσημα, επιβάλλεται πρόστιμο δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ (άρθρο 54 παρ. 2 περ. ε').

Επισημαίνεται ότι δεν θεωρείται άρνηση συνεργασίας η μη ανταπόκριση σε αίτημα για παροχή πληροφοριών ή στοιχείων, διότι τα περιστατικά αυτά εμπίπτουν σε άλλη ειδικότερη ρύθμιση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις