Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Αυλαία για τις περιφερειακές καρναβαλουπόλεις- Ζωντάνεψαν τα παιδικά καρναβαλικά όνειρα πλατεία του Γηροκομείου! ΦΩΤΟ

Αυλαία για τις περιφερειακές καρναβαλουπ...

Στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών

Με επιτυχία έπεσε η αυλαία των περιφερειακών καρναβαλουπόλεων, που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών.

Μετά τις προηγηθείσες καρναβαλουπόλεις σε Άγιο Βασίλειο, συνοικία Μακρυγιάννη, Ιτιές και Ζαβλάνι, η πλατεία του Γηροκομείου την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου έγινε ο τόπος που ζωντάνεψαν τα παιδικά καρναβαλικά όνειρα.

Η πλατεία γέμισε χρώματα, παιδικά γέλια, παιχνίδια, μεταμφιέσεις και μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να αποδράσουν από την καθημερινότητα και να χαρούν την παραμυθένια, μαγευτική πλευρά του παιδικού καρναβαλιού. Πολύς ήταν ο κόσμος και μεγάλο το ενδιαφέρον των μικρών, που ανταποκρίθηκε θερμά στο κάλεσμα των διοργανωτών και είχαν ως σύμμαχο την ηλιόλουστη μέρα.

Από τις 10.30 έως τις 14.00 στην περιφερειακή καρναβαλούπολη, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Παναγία η Γηροκομίτισσα», η ομάδα θεάτρου δρόμου X-Saltibagos με έναν ξυλοπόδαρο και έναν ζογκλέρ ξεδίπλωσαν τις ακροβατικές της ικανότητες και παρουσίασε ευφάνταστα ζογκλερικά και πρωτότυπα ταχυδακτυλουργικά μαγνητίζοντας τους μικρούς και εμπλέκοντάς τους ως ενεργό μέρος της παράστασης, ενώ το ιταλικό είδος του θεάτρου Commedia dell΄ arte ήταν η αφορμή και η έμπνευση για τις δράσεις που παρουσίασαν η χορογράφος και θεατροπαιδαγωγός Μαρίνα Αγγελάτου και η ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός Νικολέττα Κοτσινοπούλου. Επίσης μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων υπό τον Χρήστο Γιαννόπουλο παρουσίασαν το Γαϊτανάκι καλώντας τους μικρούς να συμμετάσχουν χορεύοντας στο παραδοσιακό έθιμο, ενώ η κατασκευή μάσκας – καπέλου αποτέλεσε μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική και συμμετοχική διαδικασία για τους μικρούς.

Τέλος οι μικροί χτενίστηκαν … καρναβαλικά από τους εκπροσώπους του 6ου ΕΠΑΛ Πάτρας, ενώ ο τζίτζικας, η μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών, εμψυχωμένη από τη Μάχη Γιαννακοπούλου, καθόλη τη διάρκεια της καρναβαλούπολης έδινε τον αποκριάτικο τόνο.

Οι περιφερειακές καρναβαλουπόλεις και φέτος αποτέλεσαν μια από τις πιο δημιουργικές στιγμές του Καρναβαλιού των Μικρών και απέδειξαν έμπρακτα την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για αποκεντρωμένες καρναβαλικές δράσεις και για «Καρναβάλι στις συνοικίες», εκεί που δεν έχουν τη δυνατότητα οι κάτοικοι να συμμετέχουν στον καρναβαλικό παλμό.

Μετά την ολοκλήρωση των πέντε περιφερειακών καρναβαλουπόλεων, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 23 και 24 Φεβρουαρίου το Καρναβάλι των Μικρών επιστρέφει στο κέντρο της πόλης.

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου από τις 10.30 έως τις 14.00 η Κεντρική Καρναβαλούπολη στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων θα υποδεχτεί τους μικρούς καρναβαλιστές και τους συνοδούς τους επιφυλάσσοντας πολλές και συναρπαστικές εκπλήξεις. Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου το ραντεβού ανανεώνεται για το πολυαναμενόμενο Baby Rally, επίσης στα Υψηλά Αλώνια όπου οι μικροί ντυμένοι αποκριάτικα και με τα μεταμφιεσμένα ποδήλατά τους θα ξεδιπλώσουν τις δεξιότητές τους στα ποικίλα παιχνίδια, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του ιστορικού θεσμού.

Το Καρναβάλι των Μικρών ανεβάζει ταχύτητες αφού μας απομένουν μόνο δυο εβδομάδες από την κορύφωσή του την Κυριακή 3 Μαρτίου όπου η Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών μας υπόσχεται μια αξέχαστη γιορτή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019