Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Πάτρα: Σε γιορτινή ατμόσφαιρα εγκαινιάστηκε η έκθεση των καρναβαλικών στολών στην Αγορά Αργύρη -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Σε γιορτινή ατμόσφαιρα εγκαινιάστ...

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως τις 7 Μαρτίου

Εγκαινιάστηκε η έκθεση των στολών των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 στην Αγορά Αργύρη το βράδυ της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου.

Ήταν μια εορταστική εκδήλωση με έντονη καρναβαλική ατμόσφαιρα όπου η Δημοτική Μουσική υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Λούκα έδωσε τον αποκριάτικο τόνο παιανίζοντας καρναβαλικούς σκοπούς και τραγούδια ενώ τη δική τους φρέσκια χορευτική πινελιά αποτύπωσαν τα κορίτσια από το παιδικό τμήμα της Σχολής Χορού «Dancesport Hall» της Διονυσίας Τριανταφυλοπούλου.

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκος Χρυσοβιτσάνος καλωσόρισε τους Πατρινούς τονίζοντας ότι το φετινό καρναβάλι με θέμα «Το Καρναβάλι που γράφει ιστορία και αναμνήσεις» και οι εκδηλώσεις, που έχει ετοιμάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση, είναι αφιερωμένα στους ίδιους τους δημιουργούς, που δεν είναι άλλοι από τους κατασκευαστές και τα καρναβαλικά πληρώματα, το καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης.

«Αυτή η προσέγγιση πηγάζει από τη θέση μας ως Δημοτική Αρχή, να υπερασπιζόμαστε και να συμβάλλουμε όσο περνάει από το χέρι μας στα ήθη και έθιμα του λαού μας. Αυτό το θέμα που φέτος επιλέχτηκε θα υπηρετηθεί όχι μόνο με μουσειακό τρόπο αλλά και με ολοζώντανη μορφή στις δράσεις που θα υποστηρίξουμε και θα αφορούν κατασκευές και δημιουργίες των ανθρώπων του Καρναβαλιού στο υπό ίδρυση χώρο προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού, ο οποίος θα δημιουργηθεί σύντομα στα παλαιά Σφαγεία, κάτι που αποτελεί αίτημα πολλών χρόνων και βρίσκεται ένα βήμα πριν την υλοποίησή του», τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης των δημιουργών και των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού, όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, φέτος στην έκθεση των στολών δημιουργήθηκε ένα ειδικό κομμάτι με μάσκες που έφτιαξαν τα πληρώματα στο 54ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού. Οι μάσκες αυτές θα κοσμούν την έκθεση καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης στολών.

Ο Νίκος Χρυσοβιτσάνος είπε ότι η Δημοτική Αρχή εργάζεται συντονισμένα ώστε το Πατρινό Καρναβάλι να συνεχίσει να είναι το καλύτερο, μεγαλύτερο και μαζικότερο καρναβάλι της χώρας, κάλεσε όλους να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού, που περιλαμβάνουν θέατρο, εικαστικά, συναυλίες, παιχνίδια και ευχήθηκε φυσικά Καλό Καρναβάλι.

Στη συνέχεια ο κόσμος περιηγήθηκε στις στολές που είχαν στηθεί από τους εκπρόσωπους των πληρωμάτων.

Η μεταμφίεση και οι στολές αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του Καρναβαλιού μας και ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά επιτυχίας του. Μέσω της έκθεσης στολών, το κοινό έρχεται σε επαφή με τις φετινές προτάσεις των πληρωμάτων και έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τη συμμετοχή του για τις  παρελάσεις του τελευταίου σαββατοκύριακου, της κορύφωσης του κεφιού.

Μέσω της έκθεσης στολών ο επισκέπτης έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των φετινών πληρωμάτων και προϊδεάζεται για την ποικιλία των παρελάσεων, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση.

Στολές και καπέλα με επίκαιρη και διαχρονική θεματολογία, σατιρικές, χιουμοριστικές, καλλιτεχνικές, με έντονα χρώματα, φαντασία, ανατροπή,  πρωτοτυπία,  παρουσιάζονται λοιπόν στην Αγορά Αργύρη με την έκθεση να προγραμματίζεται να παραμείνει ανοιχτή έως και την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019.

Πριν τα εγκαίνια της έκθεσης και συγκεκριμένα στις 18.00 στην Αγορά Αργύρη πραγματοποιήθηκε από τον Νίκο Χρυσοβιτσάνο και η κοπή της πίτας των Εθελοντών του Πατρινού Καρναβαλιού.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι: καθημερινά 18.00-21.00 και σαββατοκύριακα 10.00-14.00 και 18.00-21.00.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019