Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΣΤΗΝ CUBE GALLERY ΑΠΟ 21/2 Η ΕΚΘΕΣΗ "HUNTERS: FUTHERS IN THE WIND" ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΗΝ CUBE GALLERY ΑΠΟ 21/2 Η ΕΚΘΕΣΗ &quo...

Ο 28χρονος Πατρινός εικαστικός ζει και εργάζεται στο Λονδίνο

Η γκαλερί Cube της Λιάνας Ζωζά στην οδό Μιαούλη 39 στην Πάτρα θα φιλοξενήσει την έκθεση του νεαρού Πατρινού δημιουργού Νικόλαου Παναγιωτόπουλου με τίτλο «Hunters: Feathers in the Wind». Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, στις 20.00 και θα διαρκέσει έως τις 16 Μαρτίου 2019.

Στα εγκαίνια θα προσφερθούν το κρασί της Οινοποιίας Παρπαρούση και τα κεράσματα του Ζαχαροπλαστείου Λοτσάρης.

Ο 28χρονος Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σε συνέχεια της συμμετοχής του, σε πολλά ομαδικά projects στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πιο πρόσφατη, τη συμμετοχή του, στο art project No – Ah – Fence, της Cube Gallery, στη Διεθνή Έκθεση Art Athina 2018, επιστρέφει εικαστικά στην Cube, με την ατομική τoυ έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στo πλαίσιo της Fresh Art.

Η Fresh Art, σαν εικαστική πλατφόρμα της Cube, ξεκίνησε τη δράση της, το καλοκαίρι του 2012 και στόχος της είναι να παρουσιάζονται επιλεκτικά, ενδιαφέρουσες δουλειές νέων εικαστικών που τώρα αρχίζουν να δραστηριοποιούνται στο χώρο της τέχνης.

Όπως εξηγεί ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, μέσα από τα έργα του, που προκύπτουν από την video art, τη γλυπτική και τη ζωγραφική, δημιουργεί εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας που λειτουργούν σχολιαστικά στις δράσεις της ανθρώπινης ύπαρξης και ταυτότητας.

Το Hunters: Feathers in the Wind είναι ένα νέο έργο που αποτελείται από δύο ξεχωριστούς, αλλά άμεσα συνδεδεμένους μεταξύ τους “χώρους” οι οποίοι δημιουργήθηκαν βασιζόμενοι σε ευρείες αναφορές σε έργα καλλιτεχνών, όπως οι multimedia εγκαταστάσεις του Benedict Drew και τα φανταστικά τοπία του Antony Gormley, όπου οι φιγούρες παίζουν κυριαρχικό ρόλο, συνεχίζοντας με το τρόπο αυτό, την εξερεύνηση του καλλιτέχνη, πάνω στην ύλη και την ταυτότητα, όπου το φυσικό και το ψηφιακό στοιχείο συναντιούνται.

Μέσα από πειραματικές συνθέσεις, που περιλαμβάνουν έργα ζωγραφικής μεγάλων διαστάσεων, μια γλυπτική εγκατάσταση και ένα ποίημα σε video προβολή, τα έργα αυτά συνυπάρχουν με σκοπό να οδηγήσουν το θεατή σε ένα ταξίδι αίσθησης και συναισθήματος.

Ο τίτλος της έκθεσης αποτελεί αναφορά σε ένα ποίημα, γραμμένο από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, με τους στίχους του να παραπέμπουν σε μια αφηρημένη αντίληψη της ταυτότητας κάποιου. Η περιγραφή γίνεται μέσα από την επιλογή των μέσων που για τον Νίκο Παναγιωτόπουλο είναι η χρήση των σχεδιασμένων με το χέρι μοτίβων, των γλυπτών και των video εγκαταστάσεων.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα Τετάρτη Σάββατο 10.00 – 14.00,

Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00,

Κυριακή κλειστά.

*Ο Νικόλαος Παναγιωτόπουλος έχει γεννηθεί στην Πάτρα το 1991. Το 2009 έγινε δεκτός στην Σχολή Πλαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κιαστη συνέχεια στη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας από όπου και αποφοίτησε με άριστα, το 2014, από το εργαστήριο του Χάρη Κοντοσφύρη. Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Chelsea College of Arts του Λονδίνου. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ομαδικά εικαστικά project στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture