Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα μυστικά... "καταφύγια" της οδού Γκότση και των Μύλων Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα

Τα μυστικά... "καταφύγια" της ...

Δεν τα γνωρίζουν πολλοί

Ένα ακόμη καταφύγιο της Πάτρας από αυτά που τουλάχιστον στο πέρασμα των χρόνων δεν έγιναν ευρέως γνωστά αποκαλύφθηκε κατά τις εργασίες για τη διάνοιξη της οδού Κανακάρη.Πρόκειται για το καταφύγιο στο τέρμα της οδού Γκότση. Με τη διάνοιξη του δρόμου και αφού το επίπεδο του δρόμου κατέβηκε, φάνηκε η είσοδός του.

Το παλιό καταφύγιο στην καρδιά της Πάτρας!

Ο Μάκης Τσαουσογλου αναφέρθηκε στο θέμα στη σελίδα Patras Memories αλλά και στις παιδικές αναμνήσεις από το παιχνίδι στο συγκεκριμένο χώρο. Τονίζει μάλιστα ότι δεν υπήρξε μέριμνα για τη διάσωση του καταφυγίου και εκφράζει το φόβο του ότι θα μπαζωθεί ελλείψει χρημάτων.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΝΑΚΑΡΗ

Ένα ακόμη «άγνωστο» σε πολλούς καταφύγιο είναι κι αυτό που βρίσκεται στο κτίριο των πρώην "Μύλων Αγ. Γεωργίου" νυν ιδιοκτησίας του ΚΤΕΛ Αχαΐας. Οι φωτογραφίες μάλιστα είχαν αναρτηθεί στο γκρουπ Patras old photos μας δείχνουν λεπτομέρειες του καταφυγίου

 

Το καταφύγιο βρίσκεται στο κτίριο της φωτογραφίας το οποίο συνδέεται με το πολυόροφο κτίριο των μύλων Αγίου Γεωργίου μέσω αυτής της γέφυρας που φαίνεται αριστερά στην φωτογραφία.

Στο απόκομμα της εφημερίδας Νεολόγος μπορείτε να δείτε που βρίσκονταν τα καταφύγια της Πάτρας προς ενημέρωση των πολιτών τις δύσκολες ημέρες που ακολούθησαν τον βομβαρδισμό της Πάτρας στις 28/10/1940.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις