Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το φαινόμενο της παράταξης «Τώρα, για την Πάτρα» του Γ. Δημαρά και η επόμενη ημέρα

Το φαινόμενο της παράταξης «Τώρα, για τη...
Βγενόπουλος Φάνης

Ο πυρήνας της παράταξης θα παραμείνει ενεργός και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει

Στις 31 Ιανουαρίου 2019, έκλεισε ένας κύκλος της παράταξης – φαινόμενο για τα δημοτικά πράγματα της Πάτρας. Ο συνδυασμός «Τώρα, για την Πάτρα», ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στην ανακοίνωση, η οποία αιτιολογούσε την απόφασή της μη καθόδου: «Σε αυτή τη φάση με λύπη μας διαπιστώνουμε την «ΕΤΕΡΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» να κερδίζει τους αγώνες και την αγωνία των δημοτών για «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ». Δημότες που θα μπορούσαν να συνδράμουν σε αυτό είτε με την εμπειρία τους είτε με τις ιδέες στους απομονώθηκαν νικημένοι από τον λαϊκισμό, τις κομματικές πιέσεις και τις προσωπικές φιλοδοξίες.

Αποφασίσαμε λοιπόν ως παράταξη να μην συμμετάσχουμε στις επόμενες εκλογές.

Ευχόμαστε να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι που θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν αυτή τη πορεία και σε αυτή τη κατεύθυνση θα είμαστε παρόντες».

Ωστόσο, ο πυρήνας της παράταξης θα παραμείνει ενεργός και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στα δημοτικά πράγματα, λειτουργώντας περισσότερο ως «δεξαμενή σκέψης», καθώς εξ’ αρχής οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο εγχείρημα, να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα της Αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα, όπως έλεγαν στελέχη της παράταξης προς το thebest.gr, η παράταξη θα υπάρχει μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά δεν κατεβαίνει στις εκλογές καθώς οι πολιτικοί στόχοι που είχαν τεθεί δεν ευοδώθηκαν.

Κατά συνέπεια, το γεγονός ότι μια σειρά στελεχών της παράταξης «Τώρα, για την Πάτρα», αποφάσισαν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι, σε άλλες παρατάξεις, δεν προκαλεί έκπληξη.

Μέχρι ώρα και με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από πληροφορίες, προς την παράταξη του Πέτρου Ψωμά, ο οποίος και αυτός προέρχεται από τα «σπλάχνα» του συνδυασμού με επικεφαλής τον Γιάννη Δημάρα, κατευθύνονται οι Γιώργος Σιγαλός, Θεοχάρης Μασσαράς, Χαράλαμπος Στανίτσας και  Παναγιώτης Βαφέας.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Φίλιας, ο οποίος αποχώρησε από την παράταξη, φαίνεται να κατευθύνεται προς τη Περιφέρεια και στο ψηφοδέλτιο του Νεκτάριου Φαρμάκη που υποστηρίζεται από τη ΝΔ.

Δεσμούς με την παράταξη Δημαρά έχει και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ρώρος, ο οποίος το 2010, ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό. Δεδομένης της σχέσης αυτής, εκτιμάται ότι αρκετά στελέχη από την παράταξη «Τώρα, για την Πάτρα» θα κατευθυνθούν στη δημοτική κίνηση «Ώρα Πατρών» του Γιώργου Ρώρου.

Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι, όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι υποψήφιοι όπως οι πρώην αντιδήμαρχοι Βασίλης Λοτσάρης και Δημήτρης Αβράμης.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις