Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Πάτρα το Σάββατο ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης

Στην Πάτρα το Σάββατο ο πρόεδρος της ΕΣΑ...

Θα ανοίξει τις εργασίες διήμερου συνεδρίου για την κοινωνική ένταξη ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία - Ε.Σ.Α.μεΑ. και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώνουν συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Κοινωνική Ένταξη και Συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία στην Κοινωνία- Η Διεθνής Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία & ο ρόλος της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στο ξενοδοχείο Αστήρ στην Πάτρα.

Στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου τις εργασίες θα ανοίξουν με τους χαιρετισμούς τους ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης και ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Τη θέση του συντονιστή θα έχει ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος - βοηθός περιφερειάρχη για θέματα υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης και γ΄αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, Αντώνιος Χαροκόπος.

Το Συνέδριο θα έχει δύο άξονες: ο πρώτος θα έχει τίτλο «Άτομα με Αναπηρία, χρόνιες παθήσεις & οι οικογένειές τους - Η Διεθνής Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ & ο ρόλος της Περιφερειακής & Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο δεύτερος «Διαμορφώνοντας συνθήκες ένταξης των Ατόμων με Αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις & των οικογενειών τους στις τοπικές κοινωνίες. Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης, η συμβολή του ΕΣΠΑ & η συνεισφορά των φορέων του αναπηρικού κινήματος & φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις