Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής κατέθεσε η εκκαθαρίστρια εταιρεία της Αχαϊκής τράπεζας

Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής κατέθ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Συνεχίζονται μέχρι και σήμερα οι απολογίες μελών του Διοικητικού Συμβουλίου

Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής κατέθεσε σήμερα, μέσω του δικηγόρου Χαράλαμπου Δρoύζα, η εκκαθαρίστρια εταιρεία της Αχαϊκής τράπεζας.

 

Η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα έκλεισε ξαφνικά το 2012, τιθέμενη σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης

 

Το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης είναι αυτό που εφαρμόζει το κράτος στις περιπτώσεις τραπεζών που πτώχευσαν και στο πλαίσιο αυτού ένα  φυσικό πρόσωπο ή εταιρεία εκπροσωπεί την τράπεζα και αναλαμβάνει να βρεθούν τα χρήματα που κατέβαλε το κράτος για την πληρωμή των καταθετών αλλά και άλλων υποχρεώσεων της τράπεζας.

Το καθεστώς αυτό ίσχυσε και για την Αχαϊκή τράπεζα με την εκκαθαρίστρια εταιρεία να καταθέτει δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής έτσι ώστε να μπορεί να ενημερώνεται για την υπόθεση αλλά και για να έχει τη δυνατότητα να προσκομίσει στοιχεία που θα βρει σχετικά με αυτή.

Το 2016 ασκήθηκε δίωξη για απιστία σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας μετά από έρευνα που ξεκίνησε από την Οικονομική Εισαγγελία το 2012 και από την οποία προέκυψε κάποιο πόρισμα.

Ακολούθησαν ανακρίσεις και απολογίες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα

 

Ακολούθησαν ανακρίσεις και απολογίες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, με τον ανακριτή για άλλους να βάζει περιοριστικούς όρους και για άλλους όχι, ανάλογα με τη συμμετοχή που φαίνεται να έχει στην υπόθεση το κάθε μέλος.

Μετά την ολοκλήρωση των ανακρίσεων και των απολογιών, και αφού κλείσει ο φάκελος της υπόθεσης, ο Εισαγγελέας μέσω του Συμβουλίου Εφετών θα αποφασίσει αν θα απαγγελθούν κατηγορίες και άρα αν θα προκύψει δίκη για κάποια από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις