Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Χιόνη": Κλειστό το πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου - Στα 7-8 μποφόρ οι άνεμοι

"Χιόνη": Κλειστό το πορθμείο Ρ...

Έντονο είναι το κρύο και σημαντική η πτώση της θερμοκρασίας

Κλειστό παραμένει από τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου 2019 το πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που πνέουν στο σημείο. Όπως μας ενημέρωσαν από το Λιμεναρχείο Ρίου, η ένταση των ανέμων που είναι ανατολικοί, βορειοανατολικοί φτάνει τα 7-8 μποφόρ κι όπως εξελίσσεται ο καιρός, το πορθμείο θα παραμείνει κλειστό όλη τη νύχτα και εφόσον κοπάσει η δύναμη του αέρα, θα ανοίξει το πρωί για να ξεκινήσει ξανά η λειτουργία των φέρι μποτ από το Ρίο προς Αντίρριο και αντίστροφα.

Την ίδια ώρα κανονικά συνεχίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου "Χαρίλαος Τρικούπης". Το νέο δυνατό κύμα κακοκαιρίας «Χιόνη» έχει δημιουργήσει προβλήματα όχι μόνο στο Ρίο αλλά και σε άλλα λιμάνια ως προς την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν ήδη στην Ελλάδα από το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ σημαντική είναι η πτώση της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Μάλιστα θα έχουμε χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα των 200 μέτρων.

Σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία έχει πέσει κάτω από το μηδέν ενώ οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες (πλην των χιονοδρομικών κέντρων) που έχουν καταγραφεί την Τετάρτη 13/2 από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr, είναι στον Άγιο Παύλο Ημαθίας (-5,8 βαθμοί Κελσίου), στη Βλάστη Κοζάνης (-5,6), στην Κλεισούρα Καστοριάς (-4,9), στο Περτούλι Τρικάλων (-4,4) και στην Πάρνηθα (-4,3 σε υψόμετρο 1.230 μέτρων).

Οι ισχυρότερες ριπές ανέμου έχουν καταγραφεί στην Παξιμάδα Καρύστου (103 χιλιόμετρα την ώρα), στην Πορταριά Μαγνησίας (95 χλμ/ώρα), στην Πεντέλη (92), στα Άνω Λιόσια (92) και στο Βόλο (82).

Η «Χιόνη» όπως ονομάστηκε το νέο καιρικό φαινόμενο, αναμένεται να «δώσει» βροχοπτώσεις κυρίως στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο πέλαγος (χιόνισε όπως είδαμε στα ορεινά της Λέσβου), ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Αιγαίο και σε παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Στην Αττική η πρόγνωση ήταν για βροχές κατά περιόδους, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Σχετικά ισχυρά είναι τα φαινόμενα από τις απογευματινές, βραδινές ώρες στην Ανατολική Στερεά, στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 9-10 μποφόρ, εξαιτίας των οποίων υπάρχει σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Εύβοια, στην Ανατολική Αττική, και στα νησιά του Αιγαίου.

Παρόμοια θα είναι η εικόνα του καιρού έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 14/2/2019, όμως, στη συνέχεια τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στο Νότιο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Αλλά οι βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι θα συνεχίσουν θα πνέουν στο Αιγαίο και θα φτάνουν τα εννέα με δέκα μποφόρ.

Επίσης, διακόπηκε νωρίτερα σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο, λόγω χιονόπτωσης. Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται σύμφωνα με τους μετεωρολόγους στη χώρα μας το Σάββατο 16/2.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΣΕΡΕΤΗ

Εξέλιξη έως τέλη της εβδομάδας: Τα τρέχοντα δεδομένα συγκλίνουν στην απουσία φαινομένων στην δυτική επικράτεια. Ο υδράργυρος αναμένεται σε χαμηλά επίπεδα την Πέμπτη με σταδιακή άνοδο από την Παρασκευή και κυρίως μέσα στο σ/κ. Ωστόσο οι ελάχιστες τιμές του αναμένεται να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα την νύχτα και νωρίς το πρωί με τον παγετό να μην απουσιάζει από τα ημιορεινά και ορεινά τμήματα τις εν λόγω ώρες μέχρι και το τέλος της διανυόμενης εβδομάδας.

Επιμέλεια Πρόγνωσης: Νικόλας Σερέτης
Ρωμανός Πατρών
&
Για το www.meteoclub.gr: Nick-Stormlover

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις