Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τιμητική εκδήλωση για τον πατρινό ζωγράφο Γρηγόρη Παπαθεοδώρου

Τιμητική εκδήλωση για τον πατρινό ζωγράφ...

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στο φουαγιέ της Δημοτικής Πινακοθήκης στην Πάτρα

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για τον πατρινό ζωγράφο Γρηγόρη Παπαθεοδώρου, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στις τέχνες και τον πολιτισμό.

Η εκδήλωση στην οποία θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Πατρέων  θα απονείμει στον καλλιτέχνη τιμητική πλακέτα  -  θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019,  στις 11.30  το πρωί, στο φουαγιέ της Δημοτικής Πινακοθήκης, Μαιζώνος 110.

Ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος, γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1929 και μεγάλωσε στην Πάτρα όπου και ζει. Το έργο του είναι διεθνώς αναγνωρισμένο, με ατομικές εκθέσεις και με συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης   

Από πολύ μικρός ασχολήθηκε επαγγελματικά με όλους τους κλάδους της τέχνης. Εργάστηκε σε σκηνικά θεάτρων. Από το 1955 έως το 1966 υπήρξε ο κυριότερος κατασκευαστής αρμάτων του Πατρινού Καρνάβαλου.

Παράλληλα φιλοτεχνούσε ορισμένους «παράδοξους» πίνακες ζωγραφικής. Το 1970 έργα του φιλοξενήθηκαν  στην έκθεση που διοργανώθηκε στο Λονδίνο ( Galleri Agora 1970 ) η οποία είχε μεγάλη επιτυχία.

Πραγματοποίησε μια σειρά ατομικές εκθέσεις (Αθήνα-Πάτρα-Λονδίνο-Στοκχόλμη-Θεσσαλονίκη) καθώς επίσης και πλήθος ομαδικών εκθέσεων.

Το 1978 έλαβε το πρώτο βραβείο Μεσογειακών χωρών Τουρισμού και Κουλτούρας.Το 1978 έλαβε επιστολή από το Διεθνές Βιογραφικό Κέντρο του Κέμπριτς όπου του ζητήθηκε η βιογραφία του.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture