Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Στους πατρινούς κινηματογράφους από σήμερα το "The Favorite" του Λάνθιμου

Στους πατρινούς κινηματογράφους από σήμε...

Σε τρεις αίθουσες στα Odeon Veso Mare

Επιτέλους έπειτα απ’ όσα ακούσαμε και με σημαντική καθυστέρηση, ξεκινά από σήμερα Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 στις Πατρινές οθόνες, για την ακρίβεια σε 3 αίθουσες των Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων, η προβολή της πολυσυζητημένης ταινίας του 45χρονου Έλληνα διεθνούς σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου «Η Ευνοούμενη - The Favourite» που τιμήθηκε με 7 βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - Bafta την περασμένη Κυριακή ενώ στα 91α βραβεία Όσκαρ στις 24 Φεβρουαρίου 2019 διεκδικεί επάξια 10 Όσκαρ, ανάμεσα τους και της καλύτερης ταινίας, της σκηνοθεσίας και του α’ γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν που φιγουράρει και ως φαβορί κοντράροντας στα ίσα την Γκλεν Κλόουζ.

Η ταινία που είναι εποχής αλλά με την «παιχνιδιάρικη» και «πειραγμένη» ματιά του Λάνθιμου (οι Βρετανοί που ενθουσιάστηκαν την χαρακτήρισαν ριζοσπαστική και την πιο βατή δημιουργία της έως τώρα φιλμογραφίας του Έλληνα δημιουργού) έχει διάρκεια 119 λεπτά.

Πρόκειται για Αγγλο-ιρλανδική παραγωγή, (εκ των παραγωγών είναι και ο ίδιος ο Γιώργος Λάνθιμος) και παίζουν η Ολίβια Κόλμαν, η Έμα Στόουν και η Ρέιτσελ Βάις που επίσης είναι υποψήφιες για το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου, ο Νίκολας Χουλτ, κ.α.

Στις αρχές του 18ου αιώνα η φιλάσθενη Άννα κάθεται στο Βρετανικό θρόνο, το κράτος όμως κυβερνά η σύμβουλός της Λαίδη Σάρα. Όταν η καινούρια υπηρέτρια Άμπιγκεϊλ καταφθάνει στην αυλή, μπαίνει υπό την προστασία της Σάρα και αρχίζει να αναπτύσσει φιλίες με τη βασίλισσα, ανατρέποντας τις έως τότε ισορροπίες.

Αργυρό Λιοντάρι στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, Χρυσή Σφαίρα ερμηνείας για την Ολίβια Κόλμαν και 10 Οσκαρικές υποψηφιότητες για μια θεόπικρη σάτιρα της εξουσίας και μια εναλλακτική κινηματογραφική προσέγγιση σε ταινία εποχής από έναν τολμηρά ευρηματικό Γιώργο Λάνθιμο, όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα που χάρισε στο φιλμ 4 αστέρια.

Οι έως τώρα εισπράξεις της ταινίας «Η Ευνοούμενη» στις ΗΠΑ έχουν φτάσει σε 12 εβδομάδες προβολής τα 31 εκατομμύρια δολάρια συν άλλα 40 εκατομμύρια δολάρια από την προβολή της στον υπόλοιπο κόσμο.

Το φιλμ ήδη έχει κόψει και πάνω από 50.000 εισιτήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Διανομή από την Odeon.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Όλα τα...αξιοπερίεργα της νέας Οσκαρικής ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου "Η Ευνοούμενη"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight