Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ποια είναι η ταλαντούχα Αλβανικής καταγωγής τραγουδίστρια που κέρδισε 2 Γκράμμυ & τις εντυπώσεις

Ποια είναι η ταλαντούχα Αλβανικής καταγω...

Ο λόγος για την 23χρονη γεννημένη στο Λονδίνο Ντούα Λίπα

Η Dua Lipa – Ντούα Λίπα που είναι γεννημένη στις 22 Αυγούστου του 1995 στο Λονδίνο έλκοντας την καταγωγή της από το Κοσσυφοπέδιο, ήταν από τα πρόσωπα που έλαμψαν και ξεχώρισαν στην 61η απονομή των μουσικών βραβείων Γκράμμυ την περασμένη Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019.

Για 1η φορά στην καριέρα της η ταλαντούχα Ντούα Λίπα ήταν υποψήφια για το βραβείο κύρους, το Grammy και κατάφερε να θριαμβεύσει και στις δύο κατηγορίες στις οποίες είχε προταθεί. Πιο συγκεκριμένα η ερμηνεύτρια του «New rules» βραβεύτηκε στην κατηγορία «Καλύτερος Νέος/πρωτοεμφανιζόμενος Καλλιτέχνης» ενώ κέρδισε και το βραβείο για την «Καλύτερη Ηχογράφηση χορευτικής μουσικής» χάρη στη συμμετοχή της στο κομμάτι «Electricity» των Silk City (Mark Ronson και Diplo).

Η Dua Lipa μοιράστηκε επιπλέον τη σκηνή των βραβείων μαζί με την Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιό St. Vincent για να παρουσιάσουν τις προσωπικές επιτυχίες τους «One Kiss» και «Masseduction».

Εκτός από την «ηλεκτρισμένη» και όλο παλμό εμφάνισή της, η νεαρή pop σταρ πολυσυζητήθηκε και για το δυναμικό αλλά και συναισθηματικό λόγο που εκφώνησε όταν παρέλαβε το βραβείο για τον «Καλύτερο Νέο Καλλιτέχνη» στην απονομή των Γκράμμυ.

Με δάκρυα να κυλούν στο πρόσωπό της, η πιτσιρίκα Dua Lipa ξεκίνησε την ομιλία της επαινώντας τις υπόλοιπες γυναίκες μαζί με τις οποίες διεκδικούσε το βραβείο, που ήταν οι Chloe x Halle, H.E.R., Margo Price, Bebe Rexha και Jorja Smith.

«Είναι τιμή μου που ήμουν υποψήφια με τόσες πολλές απίστευτες γυναίκες καλλιτέχνιδες φέτος», ανέφερε η Ντούα Λίπα προσθέτοντας τα εξής: «υποθέτω ότι αυτή τη χρονιά πραγματικά κάναμε ένα ανοδικό βήμα». Τα λόγια της αυτά έκαναν αίσθηση καθώς η Ντούα Λίπα άφησε αιχμές για τις πολυσυζητημένες δηλώσεις που είχε κάνει πέρυσι ο 71χρονος Πρόεδρος της Ακαδημίας Ηχογράφησης -Τhe Recording Academy, Neil Portnow.

Ο Portnow είχε προκαλέσει αντιδράσεις όταν είχε ισχυριστεί ότι οι γυναίκες έπρεπε να «κάνουν ένα ανοδικό βήμα» ώστε να ανταμειφθούν με περισσότερες υποψηφιότητες και βραβεία στη διοργάνωση.

Στη συνέχεια της φετινής λαμπερής απονομής των Γκράμμυ, η Dua Lipa ευχαρίστησε τους θαυμαστές της λέγοντας: «Θα ήθελα να πω ένα πραγματικά μεγάλο ευχαριστώ στους οπαδούς μου που μου επέτρεψαν να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου!».

Η Ντούα Λίπα έχει γεννηθεί στο Κόσσοβο από Αλβανούς γονείς.

Στο τέλος της ομιλίας της έδωσε κι ένα μήνυμα δύναμης και θάρρους για όσους κυνηγούν τα όνειρά τους.

«Για όποιον δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο ξεχωριστός είναι, να έχει μία διαφορετική ιστορία διαφορετικό φόντο ένα όνομα που τιμά τις ρίζες του επειδή θέλει απλά να είναι φυσιολογικός, οτιδήποτε στο καλό σημαίνει αυτό, να ξέρετε μόνο ότι δεν έχει σημασία από πού είστε, το ιστορικό σας ή σε τι πιστεύετε. Ποτέ μην το αφήσετε αυτό να γίνει εμπόδιο σε εσάς και στα όνειρά σας. Το αξίζετε. Είμαι η απόδειξη ότι μπορείς να κάνεις οτιδήποτε βάλεις στο μυαλό σου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Ντούα Λίπα ερμηνεύει αυτήν την εποχή ένα νέο κομμάτι με τίτλο «Swan song» που ακούγεται στην καινούρια ταινία «Αλίτα, άγγελος της μάχης» σε παραγωγή του Τζέιμς Κάμερον που κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 14/2/2019 και της Ελλάδας (και της Πάτρας).

*Αυτή την Κυριακή 17/2 στο σώου μεταμφιέσεων Your Face sounds familiar στον ΑΝΤ1 η Μελίνα Μακρή θα κάνει τη Dua Lipa.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight