Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι Χιώτες της Αχαΐας έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους

Πάτρα: Οι Χιώτες της Αχαΐας έκοψαν την Π...

Την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Χίων Νομού Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» την περασμένη Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου δημιούργησαν μιαν άκρως εορταστική και ζεστή ατμόσφαιρα, η οποία ενισχύθηκε από τα χαρούμενα μουσικά κομμάτια της Μπαντίνας του Δήμου Πατρέων!

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Κουκιάς έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου και των εκδηλώσεων του συλλόγου για τη χρονιά που πέρασε.

Κατόπιν, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, συνοδευόμενος από τον π. Απόστολο Ζαφείρη και τον π. Αιμίλιο Τσικνή, ευλόγησαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και ευχήθηκαν σε όλους για το νέο έτος.

Στη συνέχεια, η Δρ. Ευαγγελία Τσιμπρή, Νευρολόγος - Διευθύντρια ΕΣΥ της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, παρέθεσε ομιλία με θέμα την ιστορία της μαστίχας Χίου και τίτλο: «Τα κρυστάλλινα δάκρυα της Χίου στο πέρασμα των χρόνων».

Τέλος, εκτός από την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα, προσφέρθηκαν και φέτος στους καλεσμένους παραδοσιακά Χιώτικα κεράσματα από τις κυρίες Ειρήνη Κουκιά και Κική Ζήκου καθώς και λικέρ Τεντούρα Κάστρο με μαστίχα Χίου.

Την εκδήλωση συντόνισε η Ευθαλία Κατσιγιάννη - Χάχαλη, Γραμματέας του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος εκφράζει δημόσια τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωσή του, στη Μπαντίνα του Δήμου Πατρέων για τη φιλική συμμετοχή της και τον μαέστρο της κ. Χρήστο Λούκα, καθώς και στη χορηγό ποτοποιία Τεντούρα Κάστρο – Χάχαλης.

Ο Σύλλογος Χίων Νομού Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» ιδρύθηκε το έτος 2000 από Χιώτες της Αχαΐας, ώστε με εκδηλώσεις και δράσεις, οργανωμένα να γιορτάζουν τα μέλη του και να τιμούν επετείους σχετικές με την Χίο, να διατηρούν τους δεσμούς τους με αυτήν, να προωθούν τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων αλλά και να γνωρίσουν την ιστορία της, τα δημιουργήματα των κατοίκων της, την πολιτιστική της παράδοση και να συνειδητοποιήσουν την ιστορική της εξέλιξη και συνέχεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις