Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις 21 Μαρτίου στην Ελλάδα το "Ακίνητο Ποτάμι" του Άγγελου Φραντζή

Στις 21 Μαρτίου στην Ελλάδα το "Ακί...

Παίζουν οι Κάτια Γκουλιώνη και Ανδρέας Κωνσταντίνου

Στις 21 Μαρτίου 2019 θα κάνει πρεμιέρα στους Ελληνικούς κινηματογράφους σε διανομή από τη Danaos Films η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Άγγελου Φραντζή, με τίτλο «Ακίνητο Ποτάμι – Still River» με την Κάτια Γκουλιώνη και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου που είναι μία εντυπωσιακή διεθνής συμπαραγωγή με φόντο τα εντυπωσιακά παγωμένα τοπία της Σιβηρίας.

Σύνοψη: Η Άννα και ο Πέτρος, ένα ζευγάρι από την Ελλάδα που πρόσφατα μετακόμισε σε μία βιομηχανική πόλη της Σιβηρίας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Πέτρου, ανακαλύπτει με έκπληξη ότι η Άννα είναι έγκυος, χωρίς να έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις το τελευταίο διάστημα. Τον απάτησε; Μήπως έχουν πέσει θύματα συνομωσίας; Ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα; Αναζητώντας μια λογική εξήγηση, ο Πέτρος αμφισβητεί την Άννα, η οποία στρέφεται προς τη θρησκεία. Ο μέχρι πρότινος ακλόνητος δεσμός τους βρίσκεται σε κρίση, καθώς η σχέση τους μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ανάμεσα στο ορθολογικό και το πνευματικό.

Τρία χρόνια μετά το «Σύμπτωμα», ο βραβευμένος σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής επιστρέφει με ένα ατμοσφαιρικό δράμα μυστηρίου και μια από τις πιο εντυπωσιακές παραγωγές που μας έχει χαρίσει το Ελληνικό σινεμά τα τελευταία χρόνια, με την υπογραφή της Heretic, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

To «Ακίνητο Ποτάμι», γυρισμένο εξολοκλήρου στη Ρωσία και τη Λετονία, υποστηρίζεται από ένα διεθνές καστ με πρωταγωνιστές την Κάτια Γκουλιώνη και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου (βραβευμένοι και οι δυο με τα βραβεία α’ γυναικείου και α΄ ανδρικού ρόλου αντίστοιχα στα περσινά βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου).

Με φόντο τα εντυπωσιακά παγωμένα τοπία της Σιβηρίας, το «Ακίνητο Ποτάμι» είναι ένα συγκινητικό δράμα γεμάτο σασπένς, για την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την πίστη που αγωνίζονται μπροστά στην αμφιβολία.

O σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής έχει γεννηθεί το 1970 στην Αθήνα και σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην INSAS στις Βρυξέλλες.

Έχει γυρίσει 5 ταινίες μικρού μήκους και πέντε μεγάλου μήκους (Polaroid, Το όνειρο του σκύλου, Μέσα στο δάσος, Σύμπτωμα, Still River). Οι ταινίες του έχουν βραβευθεί και προβληθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Ασχολήθηκε με την κινηματογραφική κριτική και θεωρητικά κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε αρκετά έντυπα και βιβλία.

Επίσης, διδάσκει Kινηματογράφο στο Τμήμα Kινηματογράφου της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί και με έργα μικτών τεχνικών (εγκαταστάσεις, περφόρμανς). Παραστάσεις και έργα του έχουν φιλοξενηθεί μεταξύ άλλων στο Φεστιβάλ Αθηνών, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών καθώς και στην Μπιενάλε αρχιτεκτονικής της Βενετίας.

Φιλμογραφία

2000 Polaroid

2005 Το όνειρο του σκύλου

2010 Μέσα στο Δάσος

2015 Σύμπτωμα

2018 Ακίνητο ποτάμι - Still River

Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής

Σενάριο: Σπύρος Κρίμπαλης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Simon Beaufils

Μοντάζ: Nelly Ollivault

Ήχος: Ilvars Vegis

Μουσική: Coti K.

Το καστ των ηθοποιών περιλαμβάνει τους Κάτια Γκουλιώνη, Ανδρέα Κωνσταντίνου, Indra Burkovska, Juris Bartkevičs, Ivars Puga, Guna Zariņa, Katrīne Pasternaka.

Διάρκεια: 133 λεπτά. Πρόκειται για συμπαραγωγή της Ελλάδας, της Γαλλίας & της Λετονίας.

Το φιλμ ενδεχομένως να το δούμε και στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture