Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατεβαίνει ο υδράργυρος και στην Πάτρα - Πώς επηρεάζει η "Χιόνη" τη Δυτική Ελλάδα - Αναλυτική πρόγνωση

Κατεβαίνει ο υδράργυρος και στην Πάτρα -...

Δείτε βίντεο με την εξέλιξη του νέου κύματος κακοκαιρίας

Πτώση της θερμοκρασίας έχει σημειωθεί σήμερα στην Πάτρα σε σχέση με χθες ενώ ο υδράργυρος αύριο Τετάρτη θα κατέβει ακόμα έναν βαθμό. Σύμφωνα με το meteo.gr χθες ο υδράργυρος στην Πάτρα έδειχνε 14 βαθμούς , σήμερα 9 και αύριο 8.

Ο καιρός στην Πάτρα ήταν βροχερός το πρωί.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας «Χιόνη»

 

Η κακοκαιρία «Χιόνη» θα πλήξει και την Αττική με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά από το πρωί της Τετάρτης 13/02 έως και το μεσημέρι της Πέμπτης 14/02. Παράλληλα, στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής κυρίως χώρας, θα σημειώνονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους από την Τρίτη 12/02 έως και το Σάββατο 16/02. Ιδιαίτερα για την Μακεδονία και της Θράκη, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου κατά κύριο λόγο την Παρασκευή 15/02. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την εξέλιξη της χιονιοκάλυψης έως και το Σάββατο 16/02 για το σύνολο της χώρας και σε υψηλή ανάλυση για την περιοχή της Αττικής.

 

Παράλληλα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση που θα ξεκινήσει από τα βόρεια και δυτικά την Τρίτη 12/02 και θα επεκταθεί στη υπόλοιπη χώρα την Τετάρτη 14/02. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζεται η αναμενόμενη πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας έως και την Τετάρτη στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.

 

Βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις ακόμη και περιοχές με χαμηλά υψόμετρα θα είναι κάποια ακόμη από τα κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης επιδείνωσης του καιρού. Τέλος θυελλώδεις και πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που κατά τόπους θα φτάνουν και τα 10 μποφόρ, θα πνέουν στο Αιγαίο την Τετάρτη 14/02 και την Πέμπτη 15/02.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της μέγιστης θερμοκρασίας κατά τις επόμενες ημέρες, όπου με μπλε αποχρώσεις σημειώνονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες. Στο ίδιο βίντεο παρουσιάζεται και η αναμενόμενη ισχύς των βορείων ανέμων το πρωί της Πέμπτης 14/02, όπου με κόκκινο χρωματίζονται ο άνεμος ισχύος έως 9 ενώ με μωβ ο άνεμος ισχύος έως 10 μποφόρ. Σας προτρέπουμε να συμβουλεύεστε το ανεμολόγιό μας (http://meteo.gr/anemologio.cfm) για λεπτομερείς προγνώσεις ανέμου.

 

 

Ο καιρός στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα

Πρόγνωση του Ν. Σερέτη

 

Αντικυκλώνας (πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων) αναπτύσσεται στην περιοχή της δυτικής και βορειοδυτικής Ευρώπης και ανακόπτει την Ατλαντική ροή (ροή βαρομετρικών χαμηλών από την περιοχή του Ατλαντικού ωκεανού προς την Γηραιά ήπειρο), καθιστώντας την ατμοσφαιρική κυκλοφορία μεσημβρινή άνωθεν της Ευρώπης για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Η προαναφερθείσα εξέλιξη σε συνδυασμό με την πνοή ισχυρού πολικού αεροχείμαρρου σε άξονα βορρά προς νότο από την περιοχή της Σκανδιναβικής χερσονήσου, θα έχει ω; απόρροια την κάθοδο πολύ ψυχρών αερίων μαζών προς την περιοχή των Βαλκανίων και κατ΄επέκταση και στην χώρα μας.

Η σύγκρουση των πολύ ψυχρών αυτών αερίων μαζών με τις πιο θερμές που βρίσκονται άνωθεν της Μεσογείου θα οδηγούν σε κυκλογενέσεις (δημιουργία βαρομετρικών χαμηλών) στην ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή του Αιγαίου πελάγους, τα οποία θα διαμορφώσουν τον καιρό στην χώρα μας την εβδομάδα που διανύουμε, με τα περισσότερα φαινόμενα να εκδηλώνονται στα ανατολικά και νότια τμήματα της επικράτειας.



ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Τρίτη 12/2: Βροχοπτώσεις κατά περιόδους στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής επικράτειας. Πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της θα ανέλθει στους 10-12oC και οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5-6 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο τις βραδινές ώρες 7bf.

Τετάρτη 13/2:Αρχικά βελτιωμένος καιρός με πιθανότητα παροδικών φαινόμενων στο νότιο Ιόνιο. Από το μεσημέρι και μετέπειτα, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, υπάρχει πιθανότητα για ένα ολιγόωρο πέρασμα με τοπικά φαινόμενα, βροχοπτώσεις στα πεδινά-παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα ημιορεινά-ορεινά, πιθανόν και λίγο χαμηλότερα, από τα ανατολικότερα τμήματα της Ηπείρου, το κεντρικό και νότιο Ιόνιο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο. Ο υδράργυρος σε πτώση, οι μέγιστες τιμές του δεν θα ξεπεράσουν τους 8-10oC σε πεδινές-παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βόρειοι 7 και κατά τόπους 8bf.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ


Τρίτη 12/2:Νεφελώδης καιρός με κατά περιόδους βροχοπτώσεις έως μέτριας έντασης. Βελτίωση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8-12oC και οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-4bf.

Τετάρτη 13/2: Το επικρατέστερο σενάριο είναι να υπάρξει νεφελώδης κατά περιόδους καιρός με ολιγόωρο πέρασμα τοπικών βροχοπτώσεων - χιονόνερου στα πεδινά-παραθαλάσσια και τοπικών χιονοπτώσεων σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα και πιθανόν και σε χαμηλότερα υψόμετρα στα ανατολικά τμήματα του νομού Αχαΐας μεταξύ των βραδινών ωρών της ημέρας και των πρώτων ωρών της Πέμπτης. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση, θα κυμανθεί από 4-8oC και οι άνεμοι θα είναι βόρειων-βορειοανατολικών διευθύνσεων 3-4bf, λίγο πιο ενισχυμένοι στην περιοχή του Ρίου.

Εξέλιξη Έως Τέλη Εβδομάδας
: Τα τρέχοντα δεδομένα συγκλίνουν στην απουσία φαινομένων στην δυτική επικράτεια. Ο υδράργυρος αναμένεται σε χαμηλά επίπεδα την Πέμπτη με σταδιακή άνοδο από την Παρασκευή και κυρίως μέσα στο Σ/Κ. Ωστόσο οι ελάχιστες τιμές του αναμένεται να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα την νύχτα και νωρίς το πρωί με τον παγετό να μην απουσιάζει από τα ημιορεινά και ορεινά τμήματα τις εν λόγω ώρες μέχρι και το τέλος της διανυόμενης εβδομάδας.

 

Επιμέλεια Πρόγνωσης: Νικόλας Σερέτης
Ρωμανός Πατρών
&
Για το www.meteoclub.gr: Nick-Stormlover

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις