Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η δράση κάνει την διαφορά

Η δράση κάνει την διαφορά

Του Στέλιου Ταταράκη

Μεγαλώνουμε και ζούμε σε μια κοινωνία στην οποία επικρατεί η ζήλια, το μίσος και η αντιπαλότητα μεταξύ των ανθρώπων. Αντίθετα, έχει χαθεί το πάθος, η πίστη, η αυτοπεποίθηση, συναισθήματα που όταν τα αισθανόμαστε μπαίνουμε σε δράση, γινόμαστε παραγωγικοί και υλοποιούμε καταστάσεις.

Όταν λείπουν δεν μπορούμε να αντλήσουμε ενέργεια από τα συναισθήματα, τότε αυτό που συμβαίνει είναι πως δεν δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε αυτό που κάνουμε. Συνεχίζουμε ακόμα να μαθαίνουμε το «δεν μπορώ» και όχι το «μπορώ». Δυστυχώς περισσότερο χρησιμοποιούμε το «δεν μπορώ», όμως το αδύνατο γίνεται δυνατό εάν κάνουμε μια αλλαγή στη ζωή μας και στο λεξιλόγιο μας.

Δυστυχώς επικρατεί μια μουρμούρα διότι κάποιοι τα κατάφεραν ενώ άλλοι όχι. Αυτοί που τα κατάφεραν αυτό που κάνουν διαφορετικό είναι πως βγάλανε το «δεν» μέσα από τις προτάσεις του, διότι αυτή η μικρή λέξη, κατάλαβαν πως, μας εμποδίζει συνεχώς. Όλα τα άλλα είναι ίδια με εμάς. Άνθρωποι αυτοί, άνθρωποι και εμείς, ένα μυαλό αυτοί ένα και εμείς. Έχουμε ακριβός τα ίδια όργανα, την ίδια σύνθεση στο σώμα μας. Η αλλαγή έχει γίνει σε άλλο τομέα. Μήπως όμως αυτοί που πετυχαίνουμε είναι από άλλο πλανήτη;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι, όχι. Αυτοί οι άνθρωποι είναι από τον ίδιο πλανήτη που είμαστε και εμείς. Η διαφορά είναι στην έκφραση και στη δράση. Άλλη δράση κάνουμε εμείς και άλλη δράση αυτοί, η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Έχει μεγάλη διαφορά η ποσότητα από τη ποιότητα. Έχει τεράστια σημασία που εστιάζουμε. Ένας δραστήριος είναι πιο πετυχημένος από κάποιον που κάθεται και δεν δρα, διότι στον ίδιο χρόνο ο ένας μπορεί να δράσει και να σκεφτεί πολλά περισσότερα.

Για να έρθει η επιτυχία, χρειάζεται δράση. Όμως θέλει μαζί την υπομονή, την επιμονή,  την πίστη και το πάθος. Χρειάζεται ένας συνδυασμός και των πέντε για να έρθει η επιτυχία. Με αυτό τον συνδυασμό θα καταφέρουμε να κάνουμε και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε ότι κάνουμε. Όμως δεν έχουμε αυτά τα πέντε χαρακτηριστικά σε συνδυασμό και όταν δρούμε σε κάτι χωρίς αυτά, δεν μπορούμε να το υλοποιήσουμε πλήρως. Χωρίς αυτά δεν θα μπορέσουμε να καθορίσουμε τον σκοπό της ζωής μας, το γιατί κάνουμε ότι κάνουμε.

Αυτά τα πέντε στοιχεία θα έρθουν μόλις βρούμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Για να το βρούμε θα πρέπει να δοκιμάσουμε. Μόλις το βρούμε θα πρέπει να θέσουμε στόχους οι οποίοι θα μας βάλουν σε δράση και θα μας φέρουν σιγά σιγά κοντά στην επιτυχία του σκοπού μας. Για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να δράσουμε. Η δράση κάνει την διαφορά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις