Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απόψε στην ΕΡΤ2 το ντοκιμαντέρ Ευρώπη το όνειρο – Γυρίστηκε και στην Πάτρα

Απόψε στην ΕΡΤ2  το ντοκιμαντέρ Ευρώπη τ...

Στις 11 το βράδυ

Προβάλλεται τη Δευτερα 11 Φεβρουαρίου στις 11 το βράδυ από την ΕΡΤ2  το ντοκιμαντέρ "Ευρώπη το όνειρο" που έχει άμεση σχέση με την Πάτρα και γυρίσματα έχουν γίνει και στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

«Ευρώπη το όνειρο» και το βλέμμα στο λιμάνι της Πάτρας-Ζουμ σε Έλληνες και πρόσφυγες που θέλουν μια καλύτερη ζωή

Τρεις έφηβοι, ένας Πατρινός, ένας Σύρος και ένας Αφγανός, ονειρεύονται μία ελεύθερη και άνετη ζωή σε μια «τέλεια»  Ευρώπη. Μέσα από τις αγωνιώδεις προσωπικές τους διαδρομές, που τους φέρνουν πιο κοντά στο όνειρό τους, διαπιστώνουν πως τέλεια Ευρώπη δεν υπάρχει και πως τα όνειρά τους μπορούν να ακυρωθούν μέσα από σκληρές πρακτικές και εφιαλτικές καταστάσεις.

Ο 16άχρονος Ανδρέας ζει στην Πάτρα με την οικογένειά του και ονειρεύεται το μεγάλο ταξίδι στην Ευρώπη για σπουδές και για δουλειά. Το μεγάλο εμπόδιο είναι η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικογένειά του, αλλά και η δική του δυσκολία να προσαρμοστεί στη σκληρή πραγματικότητα.

Ο 16άχρονος Σύρος πρόσφυγας Αμπντάλα ζει σε έναν ξενώνα για ανήλικους άστεγους.

Ο 17άχρονος Αφγανός Αλή Ρεζά ζει στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ΑΒΕΞ και προσπαθεί κάθε μέρα να περάσει παράνομα από το λιμάνι στην Ιταλία.

Έχουν και οι τρεις τα ίδια όνειρα και αγωνίζονται, ο καθένας με τον δικό του τρόπο του, να τα πραγματοποιήσουν.

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τις ζωές τους σε Πάτρα, Βιέννη και Στοκχόλμη. Κι όλα αυτά σε μια δυσοίωνη ευρωπαϊκή πραγματικότητα που σύντομα μπορεί να μετατραπεί σε όνειρο-εφιάλτη γι’ αυτούς που εκπατρίζονται για να επιβιώσουν βιολογικά και οικονομικά

 

Η ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ AegeanDocs 2018 και με Βραβείο Μοντάζ στο Φεστιβάλ Χαλκίδας 2018

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις