Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για υποπαραχωρήσεις και στο λιμάνι της Πάτρας

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για υποπαραχωρή...

Αναμένεται να ψηφιστεί εντός του μήνα

Κατατέθηκε στην Βουλή νομοσχέδιο για την παραχώρηση δέκα λιμανιών. Οι Συμβάσεις Παραχώρησης αφορούν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου, της Ελευσίνας, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου, της Καβάλας, της Κέρκυρας, του Λαυρίου, της Πάτρας και της Ραφήνας. P

Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, με την αξιοποίηση των παραχωρήσεων επιτυγχάνεται η προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος με εξειδικευμένη εμπειρία που επιτρέπει την στοχευμένη ανάπτυξη των περιφερειακών λιμένων.

Δείτε εδώ το νομοσχέδιο.

 

 

Tο σχετικό νομοσχέδιο, αναμένεται να ψηφιστεί εντός του μηνός. Σε αντίθεση με τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης όπου έγιναν συνολικές παραχωρήσεις, στο λιμάνι της Πάτρας και σε άλλα εννέα περιφερειακά λιμάνια, επελέγη η μέθοδος των υποπαραχωρήσεων, ως η πλέον επωφελής για το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξης της εθνικής και της τοπικής οικονομίας.

Όπως περιγράφεται στο σχέδιο νόμου, η υποπαραχώρηση θα γίνει με την σύναψη συμβάσεων και θα αφορά το δικαίωμα εκμετάλλευσης συγκεκριμένων ή και συνδυασμένων επιχειρησιακών μονάδων ή και λιμενικών λειτουργιών και υπηρεσιών των λιμενικών και άλλων εγκαταστάσεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις