Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ναύπακτος: ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ από τις αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης νεαρού δελφινιού πλάι στην άψυχη μητέρα του

Ναύπακτος: ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ από τις αγωνιώδε...

Χάρη στις επίμονες προσπάθειες των ανθρώπων του Δήμου το μικρό δελφίνι σώθηκε

Aγωνιώδεις προσπάθειες με αίσιο τέλος για νεαρό δελφίνι που είχε εξωκείλει δίπλα στην άψυχη μητέρα του το μεσημέρι της Παρασκευής 8/2/2019 στην παραλία του Πλατανίτη του Δήμου Ναυπακτίας.

Όπως αναφέρει το nafpaktianews.gr, οι άνθρωποι του Δήμου, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Κοτσανά, ειδοποιήθηκαν ότι στην παράκτια περιοχή του Πλατανίτη του Δήμου Ναυπακτίας, είχε ξεβράσει η θάλασσα ένα άψυχο δελφίνι. Φτάνοντας στο σημείο, τόσο άνδρες του λιμενικού σώματος όσο και κτηνίατρος, διαπίστωσαν ότι μέσα στη θάλασσα, κοντά στο άψυχο δελφίνι περιφερόταν ένα μικρότερο, το οποίο φαίνεται ότι πρέπει να ήταν συντροφιά.

Το νεαρό δελφίνι προσπάθησε να εξωκείλει στην ακτή, προφανώς χάνοντας τον προσανατολισμό του, όμως με τις επίμονες προσπάθειες των ανθρώπων του δήμου Ναυπακτίας που βρέθηκαν στο σημείο, τελικά βρήκε τον τρόπο να απομακρυνθεί με ασφάλεια προς τα βαθιά.

Όσο για το άψυχο θηλυκό δελφίνι, η πρώτη εκτίμηση του κτηνιάτρου ήταν ότι ο θάνατός του προήλθε από εσωτερικό χτύπημα ενώ σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής του Δήμου Ναυπακτίας Ανδρέα Κοτσανά, ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες υγειονομικής ταφής του δελφινιού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις