Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: "ΠΙΝΟΚΙΟ" ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΓΚΟΤΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ROYAL

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: "ΠΙΝΟΚΙΟ" Α...

Την Κυριακή 10/2/2019 στις 12 το μεσημέρι και στις 17.30

Σ’ ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της μαριονέτας θα καλωσορίσει μικρούς και… μεγάλους το θέατρο μαριονέτας Γκότση αυτή την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στο Royal – παλιό Πτωχοκομείο στην Ακτή Δυμαίων.

Θα παρουσιαστεί η παιδική παράσταση «Πινόκιο» με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο ήρωα, ο οποίος, με τη φωνή του Θανάση Τσαλταμπάση, ζωντανεύει και προσκαλεί τα παιδιά να τον ακολουθήσουν στις περιπέτειές του…

Ο Τζεπέτο, ένας άνθρωπος μόνος στη ζωή, μην έχοντας την τύχη να έχει δικό του παιδί, φτιάχνει μια ξύλινη μαριονέτα να του κρατάει συντροφιά τις στιγμές της μοναξιάς του. Η καλή Νεράιδα θέλοντας να κάνει χαρούμενο το Τζεπέτο, δίνει ζωή στη ξύλινη κούκλα. Με έκπληξη και μεγάλη χαρά ο Τζεπέτο βαφτίζει το «παιδί» του Πινόκιο. Ένα παιδί που έχει δίψα να γνωρίσει τα πάντα στη ζωή αλλά και μεγάλη αφέλεια στους κινδύνους που κρύβονται…

Χειροποίητες μαριονέτες, φανταστικά κουστούμια, πλούσια σκηνικά, γέλιο και μηνύματα για παιδιά και μεγάλους από το μοναδικό «Πινόκιο», την επετειακή παράσταση του Θεάτρου Μαριονέτας Γκότση για τα 40 χρόνια του, θα κατακλύσουν την παιδική σκηνή του Royal στην Ακτή Δυμαίων 53. Θα δοθούν 2 παραστάσεις, στις 12 το μεσημέρι και στις 17.30 το απόγευμα.

Με τις φωνές των: Θανάση Τσαλταμπάση, Σόλωνα Τσούνη, Μαρίλιας Νομικού, Νικήτα Αναστόπουλου, Παναγιώτας Μωυσιάδου, Άγγελου Σταυρόπουλου και Θανάση Γκότση.

Η ηχογράφηση έγινε στο In Vitro studio.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ: Νίκος Γκότσης

ΣΤΙΧΟΙ: Λίλιαν Τσέρτου

ΜΟΥΣΙΚΗ: Ακης Φλωρεντής

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θανάσης Γκότσης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παναγιώτα Μωυσιάδου

ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Μίνα Μαυρομάτη

ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Ειρήνη Γκότση

ΣΚΗΝΙΚΑ: Τάκης Αγραπιδάκης

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΩΝ: Νίκος & Θανάσης Γκότσης.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική Είσοδος 7€ / Ανέργων, Πολυτέκνων, Ομαδικά:5€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 6€ (Καταστήματα Public και online στο TicketServices.gr).

*Το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση ιδρύθηκε το 1978 από τον Νίκο Γκότση. Ο Νίκος Γκότσης το 1960, σε ηλικία μόλις 16 ετών, εργάστηκε ως χειριστής μαριονέτας σε περιοδεύον θέατρο. Από το 1960 έως και το 1970 ανέλαβε τη διεύθυνση του Θεάτρου. Ανέβασε τα έργα «Ο παπουτσωμένος Γάτος» και «Το Νησί των Θησαυρών» παρουσιάζοντας τα σε όλη την Ελλάδα με εξαιρετική επιτυχία. Η αγάπη του για τη μαριονέτα τον οδήγησε πριν από 40 χρόνια στην ίδρυση του θεάτρου Μαριονέτας "ΓΚΟΤΣΗ" και την σταθερή ενασχόληση του με το απαιτητικό είδος του συγκεκριμένου θεάτρου.

Ο Θανάσης Ν. Γκότσης από μικρός ακολουθούσε τις παραστάσεις και τις περιοδείες του θιάσου και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την τέχνη της μαριονέτας από την ηλικία των 8 χρόνων. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει συμμετάσχει στην παραγωγή των περισσοτέρων έργων του θιάσου και της κατασκευής των μαριονετών συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση.

Από την ημέρα της ίδρυσης του Θεάτρου, μέσα στα πλαίσια της ανάπτυξης της τέχνης της μαριονέτας στην Ελλάδα, καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες πραγματοποιώντας έρευνες για την πιο άρτια κατασκευή της μαριονέτας και τη διάδοσή της ως Ελληνικό γέννημα θρέμμα από το 500 π.Χ. (Αγάλματα Νευρόσπαστα).

Από τον Ιανουάριο του 2002 λειτουργεί το Θεατρικό εργαστήριο και μουσείο μαριονέτας με εκθέματα από κούκλες μοναδικής κατασκευής, όπου παράλληλα παραδίδονται σεμινάρια κατασκευής και κίνησης της μαριονέτας σε νέους ενδιαφερόμενους. Τον Οκτώβριο του 2002 εγκαινιάστηκε το μόνιμο Θέατρο του θιάσου στην Ηλιούπολη.

Ο θίασος έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ μαριονέτας, στην Τυνησία, στην Πράγα το 2000 (1ο βραβείο κατασκευής Μαριονέτας) και στα εγχώρια φεστιβάλ κούκλας και μαριονέτας στην Αθήνα, Ύδρα, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη και Χανιά.

Από το 1978 έως και σήμερα έχουν ανέβει 12 έργα για παιδιά και 6 για ενήλικες.

Ανάμεσα στις παραστάσεις που έχει παρουσιάσει είναι ο «Πίτερ Παν», «Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι», «ΜΟΓΛΗΣ το βιβλίο της ζούγκλας», «Ο Μικρός Πρίγκιπας», «Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία», κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture