Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Κάθε λέξη από την ιστορική ομιλία του πρωθυπουργού στη Χάλκη είναι σημαντική

Σία Αναγνωστοπούλου: Κάθε λέξη από την ι...

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία

"Αυτή η κυβέρνηση στην εξωτερική της πολιτικής είναι αποφασισμένη να δείχνει στον ελληνικό λαό με δημοκρατικό τρόπο ποια είναι τα θέματα, που αντιμετωπίζει η χώρα, και πως τα επιλύει. Είναι σημαντικό να υποχρεώνεται η Τουρκία – και οποιαδήποτε χώρα με την οποία έχουμε πρόβλημα – να μιλάει στη βάση του διεθνούς δικαίου και αυτή η πολιτική που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας είναι η καλύτερη πολιτική" τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου.

Η κα Αναγνωστοπούλου στον Γιώργο Τραπεζιώτη χθες τόνισε, ότι κάθε λέξη από την «ιστορική», όπως την χαρακτήρισε, ομιλία του πρωθυπουργού που έγινε από τη Χάλκη, είναι σημαντική.

Η βουλευτής επισήμανε ότι από τα κύρια σημεία ήταν ότι «οι θρησκείες πρέπει να ενώνουν» και ότι «οι μειονότητες πρέπει να είναι γέφυρες φιλίας, ενότητας κτλ μεταξύ των λαών» και πως «τα θέματα των μειονοτήτων δεν είναι θέματα ανταλλαγής ανάμεσα στα δύο κράτη. Είναι το αυτονόητο καθήκον και η αυτόβουλη υποχρέωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων».

Η κα Αναγνωστοπούλου σημείωσε ότι έχει νόημα και είναι σημαντικό τα προβλήματα να είναι ορατά και πάνω στο τραπέζι και να ανοίγονται δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών έδειξε ότι «αυτή η κυβέρνηση στην εξωτερική της πολιτικής είναι αποφασισμένη να δείχνει στον ελληνικό λαό με δημοκρατικό τρόπο ποια είναι τα θέματα, που αντιμετωπίζει η χώρα, και πως τα επιλύει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις