Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ολοκληρώνεται η πώληση των πατρινών super markets «Κρόνος» στον Δήμο Βερούκα της Βazaar

Ολοκληρώνεται η πώληση των πατρινών supe...

Στις τράπεζες το κλειδί μέχρι τέλος του μήνα για την πώληση

Στο τέλος του μήνα λήγει η κρίσιμη προθεσμία των 45 ημερών, για να ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία πώλησης των καταστημάτων της αχαϊκής αλυσίδας super market, Κρόνος, στη Βazaar του Δήμου Βερούκα. Οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες βρίσκονται στην τελική ευθεία, προκειμένου να διευθετηθεί και τυπικά η διαδικασία.

Στελέχη της αγοράς που γνωρίζουν την εξέλιξη της επικείμενης συμφωνίας, επισημαίνουν ότι η διαδικασία συνεχίζεται απρόσκοπτα, μετά την παράταση που δόθηκε στις αρχές του έτους. Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία επρόκειτο αρχικά να ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου του 2019. Η διάθεση όλων των εμπλεκόμενων μερών, δηλαδή των Σκλαβενίτη, οικογένειας Καρακίτσου, Δήμου Βερούκα και Alpha Bank, είναι κοινή, ούτως ώστε να πάψει να υφίσταται το συντομότερο δυνατόν η συγκεκριμένη εκκρεμότητα.

Η "Κρόνος" διαθέτει 17 super market στην Πάτρα και στο Ρίο. Στο πλαίσιο της διαδικασίας, το 45% των μετοχών της εταιρείας έχει ενεχυριαστεί από τις τράπεζες, οι οποίες κρατούν το κλειδί που ανοίγει την πόρτα στον Δήμο Βερούκα. Η οικογένεια Καρακίτσου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης αναμένεται να λάβει αντίτιμο, ύψους 4 εκατ. ευρώ, καθότι το συγκεκριμένο ποσό αποτελεί το υπόλοιπο της οφειλής που έχει προκύψει μετά το κούρεμα του 50% σε οφειλή 8 εκατ. ευρώ, μέσω της συμφωνίας εξαγοράς του Μαρινόπουλου από τις Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη.
Με το συγκεκριμένο ποσό, η οικογένεια Καρακίτσου, θα ικανοποιηθεί για την απαίτηση που διατηρεί για το 45% των μετοχών, ενώ είχε προηγηθεί η πώληση του 55% στο Μαρινόπουλο. Σημειώνεται ότι η επωνυμία "Κρόνος Καρακίτσος ΑΕΒΕ" αναμένεται να αλλάξει όταν ολοκληρωθεί και τυπικά η απορρόφηση της εταιρείας από τη Bazaar του Δήμου Βερούκα.

Η ιστορία της "Κρόνος"

Η «Κρόνος» είναι από τις παλαιότερες και σημαντικότερες αλυσίδες της Πάτρας, με δεκαεπτά καταστήματα και ισχυρό αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, με τζίρο στην περιοχή των 25 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1981 από τον Ν. Καρακίτσο, εξαγοράστηκε το 2014 από τον Μαρινόπουλο και στη συνέχεια πέρασε στον έλεγχο του Σκλαβενίτη, στο πλαίσιο της συμφωνίας διάσωσης του άλλοτε πανίσχυρου λιανέμπορου στα μέσα του 2016 ενώ μέχρι σήμερα διατηρεί τα εμπορικά σήματα στα καταστήματά της.

Από την άλλη πλευρά, η Bazaar μέλος του Ομίλου Βερούκα μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα αποκτήσει πρόσβαση στην αγορά της Αχαΐας, και παράλληλα θα ενισχύσει τα έσοδά της σε πάνω από 200 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία διατηρεί 150 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

πηγές: marketingweek.grmononews.gr

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά