Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κλείνουν δρόμους σήμερα οι αγρότες - Μπλόκο σε Ιόνια Οδό και Πατρών - Κορίνθου

Κλείνουν δρόμους σήμερα οι αγρότες - Μπλ...

Δίωροι οι αποκλεισμοί

Κλιμακώνουν τον αγώνας τους οι αγρότες στη Δυτική Ελλάδα και σήμερα το απόγευμα προχωρούν σε αποκλεισμούς δρόμων, στη ΝΕΟ Πατρών - Κορίνθου στα Βενζινάδικα του Αιγίου αλλά και στην Ιόνια Οδό στο ύψος του κόμβου Μπάγια.

Αναλυτικά:

 

"Μετά από συνέλευση, αποφασίστηκε για την Πέμπτη 7 Φλεβάρη η Ιόνια Οδός θα αποκλειστεί από  18:00 εως 20:00  το απόγευμα στο ύψος του κόμβου Μπάγια.

Στο μπλόκο βρεθήκαν και δήλωσαν την συμπαράσταση τους στον αγώνα των αγροτών, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος και ο Βουλευτής Νίκος Μωραΐτης.

Καλούνται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις", αναφέρει η Παναιτωλοακαρνανική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών. Μπλόκο Κεφαλόβρυσου Αιτωλικού.

 

Νέα συγκέντρωση πραγματοποιεί ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου το απόγευμα στην Αιγιάλεια. Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στις 4 το απόγευμα στη Νέα Εθνική οδο Πατρών Αθηνών, στα βενζινάδικα του Αιγίου.

Μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, ο Αγροτικός Σύλλογος  Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας»  σας απευθύνει κάλεσμα για  συγκέντρωση, με τα αγροτικά σας οχήματα,  την Πέμπτη 7 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 4:00 μμ στα Βενζινάδικα της Νέας Εθνικής Οδού στο ύψος του Αιγίου, ρεύμα προς Αθήνα.                                                                                                              Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των αγροτών και κτηνοτρόφων, κατά την διάρκεια  της κινητοποίησης  την Τρίτη 5/2 στην Ν.Ε.Ο. και με Πανελλαδικό συντονισμό με τα μπλόκα σε όλη τη χώρα, προχωράμε σε κλιμάκωση του αγώνα με  αποκλεισμό της Ν.Ε.Ο. Πατρών- Αθηνών για τις ώρες  4-6 μ.μ. Καλούμε επίσης  τα σωματεία και τους συλλόγους  της πόλης να εκφράσουν αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα για την επιβίωση μας, την συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας, για την τοπική οικονομία και την διατροφική επάρκεια του Ελληνικού λαού.  Απαντάμε  στην άρνηση της κυβέρνησης να δεχτεί την πρόταση για συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών".

Σε ανακοίνωσή του ο αγροτικός σύλλογος αναφέρει για τα αιτήματα:

 

'Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, αγρότες και κτηνοτρόφοι,

Απευθύνουμε κάλεσμα για  μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση την Πέμπτη 7 Φλεβάρη στις 4.00 το απόγευμα στη ΝΕΟ στα Βενζινάδικα της Νέας Εθνικής Οδού στο ύψος του Αιγίου, ρεύμα προς Αθήνα.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Συμμετέχουμε στις πανελλαδικά συντονισμένες αγροτικές κινητοποίησεις ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που μας ξεκληρίζει προκειμένου να συγκεντρώσει τη γη και τη παραγωγή στα χέρια λίγων επιχειρηματιών, να υπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Είναι ο δικός μας μονόδρομος που έχει φέρει αποτελέσματα και μας έδωσε ανάσες  από τις πολιτικές Κυβερνήσεων και ΚΑΠ.

Έχουν προηγηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα παρεμβάσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, του Συλλόγου μας με περιοδείες στα χωριά, συσκέψεις σε επαρχιακό, νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο, αγωνιστικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε διάφορες υπηρεσίες για διεκδίκηση συγκεκριμένων αιτημάτων από την Κυβέρνηση.  Με την πάλη μας οι μικρομεσαίοι αγρότες διεκδικούμε την ικανοποίηση ενός πλαισίου αιτημάτων που αφορά την ίδια την επιβίωσή μας, την συνέχιση της αγροτικής μας δραστηριότητας, την διατροφική επάρκεια του ελληνικού λαού.

Διεκδικούμε:

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

Στους ελαιοπαραγωγούς που έχασαν φέτος όλο σχεδόν το εισόδημα τους λόγω των καιρικών συνθηκών και αναποτελεσματικής δακοκτονίας.

Σους παραγωγούς λεμονιού - εσπεριδοειδών, που από τις αθρόες εισαγωγές προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα, από το εμπάργκο στην Ρωσία και την ασυδοσία των εμπόρων δεν μπορούν να διαθέσουν τα λεμόνια ούτε κάτω του κόστους παραγωγής τους.

Στους κτηνοτρόφους με την μεγάλη πτώση της τιμής στο γάλα από τις αθρόες εισαγωγές και την ασυδοσία των εμποροβιομήχανων.

Έγκαιρες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100% των ζημιών απ’ όλες τις αιτίες

Εφαρμογή του προγράμματος αναμπέλωσης στη κορινθιακή σταφίδα.

Να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις που οφείλονται στους παραγωγούς, λόγω λάθους του υπουργείου (ΟΠΕΚΕΠΕ) με την ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΝ

Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

Μείωση του υπέρογκου κόστους παραγωγής.

Κατάργηση των περικοπών στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και αύξηση των αγροτικών συντάξεων.

Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο και ακατάσχετο όριο ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Καμία κατάσχεση σπιτιού ή χωραφιού για «κόκκινα δάνεια» μέχρι 300 .000 ευρώ.

Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία"

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις