Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΙ Ο ΓΙOΣ ΤΗΣ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΡΛOΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ - ΦΩΤΟ

 Η ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΙ Ο ΓΙOΣ ΤΗΣ, ΣΚΗΝ...

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Το ευχαριστημένο ή Οι δικοί μου άνθρωποι»

Ξεχωριστή ήταν η χαρά της ιστορικού και συγγραφέως Μαρίνας Καραγάτση που το απόγευμα της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου 2019 ήρθε στην Πάτρα μετά από πρόσκληση του βιβλιοπωλείου Η Γωνιά του Βιβλίου της οικογένειας Παπαχρίστου.

Στο χώρο του αναγνωστηρίου Bright side στην οδό Φιλοποίμενος διοργανώθηκε μία όμορφη εκδήλωση αφιερωμένη στην κυρία Καραγάτση και το βιβλίο της «Το Ευχαριστημένο».

Η Μαρίνα Καραγάτση είναι κόρη του σπουδαίου συγγραφέα του «Γιούγκερμαν», «Ο συνταγματάρχης Λιάπκιν»και της «Μεγάλης χίμαιρας» Μ. Καραγάτση και της ζωγράφου Νίκης Καραγάτση. Στην Πάτρα τη συνόδευε ο γιος της, ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου, ο οποίος μάλιστα επίκειται την άνοιξη και πιο συγκεκριμένα στις 6 και 7/5/2019 να φέρει σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων την παράσταση του "Το Ευχαριστημένο" που έχει βασιστεί στο εξομολογητικό βιβλίο της μητέρας του Μαρίνας Καραγάτση, με την Καίτη Μανωλιδάκη.

Αυτήν την περίοδο παρουσιάζεται με ιδιαίτερη καλλιτεχνική επιτυχία στο θέατρο Πορεία της Αθήνας, το έργο του Μιχάλη Καραγάτση «Γιούγκερμαν» σε διασκευή Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στάνκογλου και Ζέτα Μακρυπούλια.

Η Μαρίνα Καραγάτση έχει σπουδάσει ιστορία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολήθηκε κυρίως με τη λαϊκή λιθογλυπτική της Άνδρου ("Λίθινες εικόνες της Άνδρου", 1990, "Μαρμάρινα τέμπλα στην Άνδρο τον 19ο αιώνα", 1993, "Κτητορικές πλάκες της Άνδρου", 1996).

Στην διάρκεια της εκδήλωσης στην Πάτρα η Μαρίνα Καραγάτση και η φιλόλογος Γεωργία Καραμπέτσου διάβασαν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βιβλίο «Το ευχαριστημένο ή Οι δικοί μου άνθρωποι» που είχε κυκλοφορήσει το 2008 από τις εκδόσεις Άγρα και έχει τιμηθεί με το βραβείο λογοτεχνίας 2009 του περιοδικού Διαβάζω.

Με την Μαρίνα Καραγάτση συνομίλησαν η Κρίστυ Κουνινιώτη, πολιτιστική συντάκτρια με ειδίκευση το βιβλίο, στην εφημερίδα Πελοπόννησος, η Γιώτα Ξυλιά, φιλόλογος, η Ελένη Ροδοπούλου, φιλόλογος, η Βούλα Αβραμίδη εκπαιδευτικός και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εκπαιδευτικός.

Ανάμεσα στο κοινό ήταν η Βικτωρία Αγγελοπούλου, ο Άρης Δρουκόπουλος, η Χαρά Παπαδάτου-Γιαννοπούλου, κ.α.

Το παρών έδωσαν πολλοί βιβλιόφιλοι.

Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture