Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: «Ορφανές» 63.000 ψήφοι από παρατάξεις που δεν κατεβαίνουν στις δημοτικές εκλογές- ΔΕΙΤΕ πώς διαμορφώνεται το σκηνικό

Πάτρα: «Ορφανές» 63.000 ψήφοι από παρατά...
Χριστακόπουλος Θάνος

Ο εκλογικός χάρτης αλλάζει…

Περίπου 4 μήνες πριν από τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου και το σκηνικό έχει αρχίσει να οριστικοποιείται με τους υποψηφίους Δημάρχους Πατρέων να φθάνουν τους 12 πλέον καθώς μόλις χθες η  Βίβιαν Σαμούρη ανακοίνωσε κοινή πορεία με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Κ. Πελετίδη, μειώνοντας κατά έναν τους ενδιαφερόμενους. Ο εκλογικός χάρτης έχει μάλιστα αλλάξει κατά πολύ από τις προηγούμενες εκλογές του 2014 οπότε, μπορεί και πάλι να διεκδίκησαν την ψήφο των Πατρινών 12 πρόσωπα, ωστόσο αρκετοί εκ των υποψηφίων δεν κατέρχονται εκ νέου.

Μια πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων του 2014 δείχνει, ότι, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, «απελευθερώνονται» συνολικά περίπου 63.000 ψήφοι που στον πρώτο γύρο πήγαν σε κάποιον εκ των υποψηφίων δημάρχων-συνδυασμών που δεν θα είναι παρόντες τον προσεχή Μάιο. Σε αυτή την κρίσιμη μάζα των ψηφοφόρων, εκτός των άλλων φυσικά, αναμένεται να εστιάσουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι με στόχο να τους προσελκύσουν.

Πιο αναλυτικά αναφέρουμε ότι:

-Η παράταξη «Νέα Πόλη» με επικεφαλής τον Κώστα Χριστόπουλου που είχε λάβει στον πρώτο γύρο 23.761 ψήφους ουσιαστικά διαλύθηκε. Ο κ. Χριστόπουλος αποσύρθηκε, έδωσε το «δαχτυλίδι» στον Ηλία Γκοτσόπουλο όμως εν τέλει η παράταξη αποφάσισε να μην κατέλθει στις εκλογές όταν έγινε γνωστό ότι η ΝΔ θα στηρίξει τον Νίκο Παπαδημάτο.

-Από τον χώρο της Κεντροδεξιάς «απελευθερώνονται» ακόμα 5.779 ψήφοι καθώς στις επικείμενες εκλογές δεν κατεβαίνει ούτε η παράταξη «Πάτρα Δυνατή» με επικεφαλής τον Νίκο Οικονομόπουλο.

Σε ψηφοφόρους αυτών των δύο παρατάξεων πρωτίστως εστιάζει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος ανακοινώνει επισήμως την κάθοδό του με την "Νέα Πάτρα" την Δευτέρα, αλλά και ο κ. Παπαδημάτος που έλαβε στήριξη από την Νέα Δημοκρατία, καθώς και ο Σπύρος Πολίτης που δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος και προέρχεται από τη «Νέα Πόλη».

-Επίσης εκτός εκλογικής διαδικασίας μένει και η παράταξη «ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» που είχε ως επικεφαλής τον νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σπαρτινό η οποία είχε λάβει 15.293 ψήφους. Αυτής της παράταξης ουσιαστικά συνέχεια αποτελεί η «Ώρα Πατρών» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Ρώρο. Την στήριξή τους στον κ. Ρώρο έχουν εκφράσει δύο ακόμα υποψήφιοι Δήμαρχοι που αποσύρθηκαν πλέον από την αναμέτρηση.

-Πρόκειται για τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, ιδρυτή της παράταξης «Αγωνιζόμενοι Πολίτες», που είχε λάβει 6.047 ψήφους και την Λέττα Ζάγκλα η οποία ήταν επικεφαλής του συνδυασμού «Ανταρσία στην Πάτρα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή», που είχε πάρει 968 ψήφους. Η περίπτωση της Λέττας Ζάγκλα πάντως είναι ιδιαίτερη καθώς η ίδια εξαρχής διευκρίνισε ότι η στήριξη Ρώρου είναι μια προσωπική της επιλογή και δεν δεσμεύει τους συντρόφους της στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

-Εκτός εκλογικής μάχη μένει και η παράταξη «Τώρα, για την Πάτρα!» που δημιούργησε ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς η οποία στις εκλογές του 2014 έλαβε 10.469 ψήφους. Το «κενό» φιλοδοξεί να καλύψει ο Πέτρος Ψωμάς που ανακοίνωσε την Κυριακή την υποψηφιότητά του και είχε διατελέσει στενός συνεργάτης του κ. Δημαρά κι εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης.

-Στις κάλπες του προσεχούς Μαΐου ως υποψήφια Δήμαρχος, όπως προαναφέρθηκε, δεν κατεβαίνει ούτε η Βίβιαν Σαμούρη η οποία ανακοίνωσε την συμπόρευσή της με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Κ. Πελετίδη. Στις εκλογές του 2014 η παράταξη «Όλοι Μαζί για την Πάτρα» της κυρίας Σαμούρη είχε πάρει 2.435 ψήφους.

-Τέλος στον στίβο του Μαΐου ως υποψήφιος Δήμαρχος δεν κατεβαίνει ούτε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία για την Πάτρα», Ανδρέας Τζουραμάνης ο οποίος είχε πάρει 1.876 ψήφους. Ο κ. Τζουραμάνης έχει δηλώσει την στήριξή του στον νυν Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κι υποψήφιο Δήμαρχο Πατρεών, Γρηγόρη Αλεξόπουλο ο οποίος είναι ένας εκ των καινούργιων "παικτών" που φιλοδοξεί να προσεγγίσει πολίτες από το σύνολο του πολιτικού χάρτη, έχοντας κάνει δυναμική εκκίνηση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις