Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το «φάντασμα» του λευκού βαν πάνω από την Πάτρα... Τι στ’ αλήθεια συμβαίνει;

Το «φάντασμα» του λευκού βαν πάνω από τη...
Βγενόπουλος Φάνης

Αστικός μύθος ή πραγματική ιστορία;

Κατά καιρούς γράφονται ειδήσεις για ένα λευκό βαν, χωρίς πινακίδες και χωρίς παράθυρα στο πίσω μέρος του, οι επιβάτες του οποίου φέρονται να επιχειρούν να απαγάγουν παιδιά. Άλλοτε, επιβαίνοντες του οχήματος είναι δυο άνδρες (σ.σ. κατά προτίμηση μελαμψοί…), άλλοτε μαζί τους βρίσκεται μια γιαγιά που προσεγγίζει τα παιδιά ως «δόλωμα» κ.τ.λ. Η ιστορία αυτή δεν είναι σημερινή και σε διάφορες παραλλαγές της εμφανίζεται στην Ελλάδα από το 2009 και «φωλιάζει» κυρίως σε ποστ στο facebook και σε blogs.

Μάλιστα, η ιστορία με το λευκό βαν είναι ευρέως διαδεδομένη στον κόσμο του διαδικτύου, όπου υπάρχουν χιλιάδες αναφορές στις σελίδες αναζήτησης για τις φράσεις όπως: «άσπρο βαν που παίρνει παιδιά 2018», «κλέβουν παιδιά στην αττική 2018», «λευκό βαν απαγωγές», «άσπρο βαν Θεσσαλονίκη», «λευκό βαν κλέβει παιδιά εμπόριο όργανα», «κλέβουν παιδιά για τα όργανα τους», «άσπρο βαν που παίρνει παιδιά 2018 Αγρίνιο», «άσπρο βανάκι που κλέβει παιδιά Χολαργός» κτλ.

Το βαν κατά καιρούς… εμφανίζεται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη και από τα Γιάννενα μέχρι την Αθήνα. Σε όλες, πάντως, τις εκδοχές του, το νόημα είναι ότι άγνωστοι προσπαθούν να αρπάξουν παιδιά.

Τις τελευταίες ημέρες το… φάντασμα του λευκού βαν παρουσιάστηκε και στην Πάτρα, μετά από δυο διαδοχικές καταγγελίες γονέων στην Αστυνομία, σύμφωνα με τις οποίες δύο μελαμψοί άνδρες που επέβαιναν σε ένα λευκό βάν αποπειράθηκαν να αρπάξουν τα ανήλικα παιδία τους. Η πρώτη, χρονικά, καταγγελία αφορούσε στην περιοχή στο Κουκούλι και η δεύτερη στο Προάστειο της Πάτρας.

Και στις δύο περιπτώσεις οι αστυνομικοί βρέθηκαν, άμεσα, στα δύο σημεία και «χτένισαν» τις περιοχές, ωστόσο δεν βρήκαν τίποτα, ούτε άνδρες, ούτε βαν.

Να σημειωθεί ότι και στις δυο καταγγελίες, οι οποίες δεν είναι επίσημες αλλά τηλεφωνικές, οι γονείς δεν ήσαν αυτόπτες του περιστατικού.

Η πληροφορία για ένα ύποπτο λευκό βαν είχε παρουσιαστεί και πριν από μήνες για την  περιοχή της Εγλυκάδας, αλλά και παλιότερα για το Ακταίο, αλλά και το Αγρίνιο, ωστόσο ούτε αυτές αποδείχθηκαν και φυσικά κανένα παιδί δεν απήχθη.

Το thebest.gr, απευθύνθηκε στο Γραφείο Τύπου της τοπικής Αστυνομίας για το θέμα, από το οποίο μας ενημέρωσαν πως οι αστυνομικοί και στις δύο περιπτώσεις βρέθηκαν στο σημείο, μετά από τηλεφώνημα που έγινε στην Άμεση Δράση. Ωστόσο, οι γονείς των παιδιών αυτών, δεν προχώρησαν σε επώνυμη καταγγελία προς την Αστυνομία, που να αφορά σε αρπαγή ανηλίκου από άσπρο βαν που περιοδεύει στην Ελλάδα.

Βέβαια και στις δυο περιπτώσεις της Πάτρας, δεν είχαμε να κάνουμε με αρπαγή ανηλίκων, αλλά με καταγγελίες περί απόπειρας αρπαγής, βασισμένες στις διηγήσεις των ίδιων των παιδιών.

Σε κάθε περίπτωση, όπως συνιστούν οι ψυχολόγοι, οι γονείς ως υπεύθυνοι για την ασφάλεια των παιδιών τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν στα παιδιά τους κάποιους βασικούς κανόνες ασφαλείας, χωρίς να τρομοκρατηθούν. Ο φόβος μπορεί μάλιστα να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα από το μήνυμα που θέλετε να περάσετε, καθώς ο φόβος μπορεί να παραλύσει ένα παιδί.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις