Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με ταχύτητες ρεκόρ, ριπές ανέμων «χτυπούν» την Πάτρα – Πέφτουν δέντρα, φεύγουν ταμπέλες, έκλεισαν σχολεία

Με ταχύτητες ρεκόρ, ριπές ανέμων «χτυπού...

Έπεσε δέντρο στο υδροηλεκτρικό του Γλαύκου

Ρεκόρ στις ριπές των ανέμων που «χτυπούν» από χθες στην Πάτρα, καταγράφουν οι μετεωρολογικοί σταθμοί της περιοχής. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έχουν καταγραφεί προβλήματα στη λειτουργία της πόλης, ωστόσο η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Έφυγαν πόρτες και τζάμια στο Μουσικό σχολείο της Πάτρας - Προβλήματα φέρνουν τα μποφόρ - Ο καιρός ως την Πέμπτη

Πριν από λίγη ώρα η Πυροσβεστική της Πάτρας, κλήθηκε να κόψει ένα δέντρο στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Γλαύκου, ενώ από το πρωί έχει δεχθεί κλήσεις για πτώσεις δέντρων, σπασμένες κεραίες κλπ, σε διάφορες περιοχές της Πάτρας όπως η Αρόη, το Ρίο, η Θέα, η Ξερόλακκα, ο Νέος Δρόμος, το Προάστειο, ενώ κλαδιά έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ στην Έλληνος Στρατιώτου.

Νωρίτερα, στο Μουσικό σχολείο της Πάτρας λόγω του αέρα έφυγαν τρεις πόρτες και τζάμια και πάρα λίγο να καταλήξουν σε μαθητές, ενώ στο Σούλι οι δυνατοί άνεμοι "ξήλωσαν" μέρος της στέγης του Δημοτικού και τμήμα να πέσει στο έδαφος.

Πάτρα: Φθορές σε όχημα από την πτώση δέντρου στο πάρκινγκ του νοσοκομείου του Ρίου

Επίσης μεγάλο δέντρο έπεσε νωρίτερα στο πάρνκινγκ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί παρά φθορές σε όχημα. Επίσης κλειστό παραμένει το Πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου.

Θα μας πάρει και θα μας... σηκώσει - Άνεμοι έως 10 μποφόρ κοντά στο Παναχαϊκό και στο Ιόνιο

Οι άνεμοι είναι βασικό χαρακτηριστικό του καιρού στην Πάτρα.

Μάλιστα, χθες οι μετεωρολογικοί σταθμοί της περιοχής κατέγραψαν ριπές ανέμων ρεκόρ, όπως φαίνεται και στον πίνακα που δημοσιεύεται, παρακάτω, από το meteo.gr.

Τι είναι οι αεροχείμαρροι που έρχονται με... "φόρα" από αύριο και πώς θα επηρεάσουν τον καιρό στη Δυτική Ελλάδα

 

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Νικόλα Σερέτη, οι ριπές των ανέμων θα αγγίζουν κατά περιόδους τα 9 έως 10 bf κυρίως σε υπήνεμες περιοχές πλησίον του Παναχαϊκού όρους και πέριξ της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα οι υψηλότερες ταχύτητες που έχουν καταγραφεί:

Ρωμανός Πατρών: 127,1km/h (Ρεκόρ από αρχής λειτουργίας του σταθμού τον Ιούλιο/2011

Πανεπιστήμιο: 104,6km/h

Βόρειος Λιμένας: 96,6km/h

Άνω Καστρίτσι: 93,3km/h

Ρίο: 86,9km/h

Περιοχή ΚΕΤΧ: 77,7km/h

Καστελόκαμπος: 75,6km/h

Σύμφωνα με το meteo, aπό τις απογευματινές ώρες της  Τρίτης 05/02, αναμένονται βροχές και καταιγίδες αρχικά στην Πελοπόννησο (κυρίως στα νότια τμήματα), το Νότιο Ιόνιο, το Νοτιοδυτικό Αιγαίο, την Κρήτη και τις Κυκλάδες οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν βορειοανατολικά επηρεάζοντας έως το βράδυ τα υπόλοιπα τμήματα του Νοτίου και Κεντρικού Αιγαίου, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια (Χάρτης 2).

Τα φαινόμενα στις προαναφερόμενες περιοχές θα είναι ιδιαίτερα έντονα και θα συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς.

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια, με αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις.


Η θέση του βαρομετρικού χαμηλού και τα φαινόμενα που θα λάβουν χώρα κατά τις απογευματινές προς βραδινές ώρες της Τρίτης 05/02/2019.

Η θέση του βαρομετρικού χαμηλού και τα φ...

Η θέση του βαρομετρικού χαμηλού και τα φαινόμενα που θα λάβουν χώρα κατά τις απογευματινές προς βραδινές ώρες της Τρίτης 05/02/2019.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις