Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η σχέση της Κατερίνας Παναγοπούλου με την Πάτρα - Οι φιλίες, η κουμπαριά, η "Καλλιπάτειρα", το "αντίο" στον σύζυγο της

Η σχέση της Κατερίνας Παναγοπούλου με τη...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή

Δυναμική και δραστήρια η Κατερίνα Παπαγοπούλου, σύζυγος του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή, διατηρεί στενούς δεσμούς με την Πάτρα, τόσο λόγω του Αθλητικού Σωματείου "Καλλιπάτειρα", όσο και λόγω φιλικών σχέσεων. Εξάλλου συχνά πυκνά επισκέπτεται την πόλη, με αφορμή εκδηλώσεις των οποίων ηγείται.

Είναι γνωστή ως Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ” αλλά πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το “Ευ Αγωνίζεσθαι”. Οι δράσεις τις έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα και η ίδια δεν κουράζεται ποτέ να παλεύει για τους στόχους της.

Η σημερινή μέρα είναι από τις πιο δύσκολες της ζωής της αφού "έχασε" τον άνθρωπο με το οποίο μοιράστηκε σχεδόν 30 χρόνια διαδρομής.

Ο σύζυγός της, εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, που έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή, ήταν για την Κατερίνα Παναγοπούλου ο πιο σημαντικός άνθρωπος της ζωής στον οποίο αφοσιώθηκε μέχρι το τέλος. Όπως η ίδια έχει εξομολογηθεί οι μέρες της απαγωγής του ήταν για εκείνη ό,τι πιο έντονο έχει ζήσει.

Η σχέση με την Πάτρα- Οι φιλίες και η κουμπαριά

Οι δεσμοί της με την Πάτρα είναι ισχυροί. Εκτός από το ότι την επισκέπτεται συχνά με αφορμή τα γεύματα αγάπης της "Καλλιπάτειρας", διατηρεί φιλίες με ανθρώπους της πόλης.

Από τις στενές φιλίες που είχε αναπτύξει στην πόλη ήταν αυτή με την Μαρία Φιλοπούλου, πρώτη συντονίστρια του τοπικού παραρτήματος του Σωματείου Καλλιπάτειρα, αλλά και με την νυν πρόεδρο Μαρία Μανουσάκη- Μαλλιώρη.

Κατά τις επισκέψεις στην Πάτρα έχει κάνει και αρκετές βραβεύσεις. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της "Καλλιπάτειρας" το 2016, βράβευσε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Διευθυντής marketing της "λουξ" Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Το 2002 η Κατερίνα Παναγοπούλου βάπτισε τον γιο του Νίκου Νικολόπουλου και της Τασίας Μανωλοπούλου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα.

Η κουμπαριά με την Τασία Μανωλοπούλου και τον Νίκο Νικολόπουλο

 

Μάλιστα με τον σύζυγο της Περικλή Παναγόπουλο είχαν παρευρεθεί και το 2000 στην βάπτιση της κόρης του ζευγαριού, της Νίκης, στην Ρακίτα. Δύο χρόνια μετά η σχέση τους επισφραγίστηκε αφού έγιναν κουμπάροι.

 

 

Κατερίνα Παναγοπούλου, Περικλής Παναγόπουλος και Τασία Μανωλοπούλου το 2000, στην Ρακίτα

Κατερίνα Παναγοπούλου, Περικλής Παναγόπο...

Κατερίνα Παναγοπούλου, Περικλής Παναγόπουλος και Τασία Μανωλοπούλου το 2000, στην Ρακίτα

Οι δράσεις και το έργο της

Η ίδια έχει δηλώσει σε συνέντευξή της ότι κοιμάται λίγες ώρες καθώς θεωρεί ότι ο ύπνος κλέβει χρόνο από τις ασχολίες της οι οποίες είναι πολλές.

 

Η Καλλιπάτειρα είναι αμιγώς γυναικείο αθλητικό Σωματείο, μέλος του ΣΕΓΑΣ. Κατά τη διάρκεια της Προεδρίας της, κατασκευάστηκαν και παραδόθηκαν στάδια, γήπεδα 5Χ5, γυμναστήρια και αίθουσες ενδυνάμωσης, σε ευαίσθητες οικονομικά περιοχές της Ελλάδος

 

Προσφέρει αφιλοκερδώς και εθελοντικά τις υπηρεσίες της για τον άνθρωπο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ έχει βραβευτεί πολλές φορές. Είναι η πρώτη και μοναδική Ελληνίδα, που έλαβε το 1ο Βραβείο της Ευρώπης “Γυναίκα και Αθλητισμός 2012” από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στο Los Angeles τον Φεβρουάριο του 2012.

Εκτελεί τα καθήκοντά της σε εθελοντική βάση και συμμετέχει σε πλήθος διεθνών συνεδρίων, με ομιλίες διαλέξεις και παρεμβάσεις, που διοργανώνονται από διάφορους οργανισμούς, όπως η Ελληνική και Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η Ελληνική και Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (United Nations), η UNESCO, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ.α. Ταυτόχρονα είναι άμισθη σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε θέματα Διασποράς.

Με τον Πλάτωνας Μαρλαφέκα, τον οποίο εξάλλου είχε βραβεύσει.

Με τον Πλάτωνας Μαρλαφέκα, τον οποίο εξά...

Με τον Πλάτωνας Μαρλαφέκα, τον οποίο εξάλλου είχε βραβεύσει.

Ο γάμος με τον εφοπλιστή Παναγόπουλο και η απαγωγή που συγκλόνισε την Ελλάδα

Ήταν παντρεμένη με τον Περικλή Παναγόπουλο, έναν από τους θεμελιωτές της σύγχρονης ναυτιλίας, που πέθανε το πρωί της Τρίτης σε ηλικία 84 ετών.  Ήταν εκείνη που διαπραγματεύτηκε με τους απαγωγείς του εφοπλιστή. Μία υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

"Εκείνος επέλεξε να κάνω εγώ τις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς"

 

Έχει ένα γιο 42 ετών και δύο εγγονές ενώ με τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο ήταν παντρεμένοι για 28χρόνια. Τις μέρες τις απαγωγής του συζητήθηκε η ψυχραιμία και ο τρόπος που χειρίστηκε τη δύσκολη κατάσταση.

“Δεν μπορώ να ξεχάσω τις 8 μέρες ομηρίας του συζύγου μου. Ήταν πολύ έντονο αυτό που βιώσαμε. Εκείνος επέλεξε να κάνω εγώ τις διαπραγματεύσεις. Είπε στους απαγωγείς «Θα μιλάτε μόνο με τη γυναίκα μου»” είχε αναφέρει πριν ένα χρόνο η Κατερίνα Παναγοπούλου.

Οι δύο τους δεν απέκτησαν παιδιά (ο Περικλής Παναγόπουλος είχε έναν γιο και μία κόρη από προηγούμενο γάμο του) όμως ο εφοπλιστής είχε άριστες σχέσεις με τον γιο της συζύγου του. Μάλιστα τον πάντρεψε.

Πατρινοί φίλοι της κάνουν λόγο για μία σημαντική προσωπικότητα και μία γυναίκα γεμάτη καλοσύνη

 

Πατρινοί φίλοι που έζησαν από κοντά το ζευγάρι, κάνουν λόγο για μία γυναίκα που παρέμεινε αφοσιωμένη όλα αυτά τα χρόνια στον σύζυγο της τον οποίο φρόντισε ιδιαίτερα.

Ο εφοπλιστής τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και το γεγονός ότι η Κατερίνα Παναγοπούλου βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό του, τον βοήθησε να κρατηθεί στη ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο.

Κάνουν επίσης λόγο για μία σημαντική προσωπικότητα και μία γυναίκα γεμάτη καλοσύνη που την διακρίνει το μεγαλείο της ψυχής της. Την περιγράφουν ως μία απλή αλλά και δυναμική γυναίκα που τα στοιχεία του χαρακτήρα της δεν αφήνουν άλλη επιλογή, από το να την αγαπήσεις.

Τα λόγια με τα οποία αποχαιρέτησε τον σύζυγο της Περικλή Παναγόπουλο

Το πρωί της Τρίτης η Κατερίνα παναγοπούλου αποχαιρέτησε με ένα μήνυμα στα social media.

Ολοκλήρωσε την επίγεια πορεία του, εν ειρήνη, στο σπίτι του, έχοντας, όπως επιθυμούσε στο πλευρό του, τη σύζυγό του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του

 

«Έφυγε» ο Πατριάρχης της Επιβατηγού Ναυτιλίας Περικλής Σ. Παναγόπουλος, Επίτιμος Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας, σε ηλικία 83 ετών, την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, στις 06.00 π.μ.. Μετά, από πολύχρονη μάχη, ξεκίνησε το τελευταίο του και μεγαλύτερο ταξίδι.

Ολοκλήρωσε την επίγεια πορεία του, εν ειρήνη, στο σπίτι του, έχοντας, όπως επιθυμούσε στο πλευρό του, τη σύζυγό του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του.
Η εξόδιος ακολουθία, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, 2019 ώρα 01:00 μ.μ. και θα ακολουθήσει η ταφή, στον Οικογενειακό τάφο, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών" έγραψε.

Άγνωστο προς το παρόν το αν θα πραγματοποιηθεί το «Αχαιών Αγάπης Γεύμα»

Είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου ενώ τα έσοδα θα διατεθούν στη "Φλόγα"

 

Το καθιερωμένο και πολυαναμενόμενο «Αχαιών Αγάπης Γεύμα» του πατρινού παραρτήματος της «Καλλιπάτειρας» ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου σε νέο χώρο, στην αίθουσα Β1 του Νέου Λιμένα Πατρών, παρουσία της Κατερίνας Παναγοπούλου.

Το αν θα πραγματοποιηθεί την προγραμματισμένη ημερομηνία ή αν θα αναβληθεί δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Τα έσοδα θα διατεθούν στη «Φλόγα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight