Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιατί δεν πάνε τα Πατρινόπουλα στη δίχρονη προσχολική αγωγή; Οι λύσεις που εξετάζονται

Γιατί δεν πάνε τα Πατρινόπουλα στη δίχρο...

Απαιτείται η ενεργοποίηση του Δήμου Πατρέων

Κι όμως στον τέταρτο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας δεν λειτουργεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή λόγω έλλειψη αιθουσών. Την ίδια ώρα στους άλλους 4 Δήμου της Αχαΐας (Δυτική Αχαΐα, Ερύμανθο, Καλάβρυτα κι Αιγιάλεια) ο θεσμός εφαρμόζεται κανονικά.

Η αρμοδιότητα για την στέγαση ανήκει στη δημοτική Αρχή με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση να επισημαίνει τις ελλείψεις, να προτείνει εναλλακτικές λύσεις και γενικώς, στην περίπτωση της Πάτρας, να ψάχνει τρόπους ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και τα Πατρινόπουλα να μην στερούνται αυτό που δικαιούνται.

Στα διοικητικά όρια της Πάτρας τα πραγματικά προβλήματα εστιάζονται στο Ρίο και την Εγλυκάδα, ενώ ζητήματα προκύπτουν επίσης για την περιοχή της Αγυιάς και τα Ζαρουχλέικα. Οι προτάσεις που έχουν γίνει είναι συγκεκριμένες στην περίπτωση όμως που δεν δρομολογηθούν εγκαίρως από τη δημοτική Αρχή για τη νέα σχολική χρονιά, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ευελπιστεί ότι μπορούν να βρεθούν εναλλακτικές. Εκτιμάται λοιπόν ότι εάν το Υπουργείο, στείλει στην Πάτρα δύο λυόμενα Νηπιαγωγεία βαρέως τύπου και δύο αίθουσες είναι εφικτό να εφαρμοστεί και στην αχαϊκή πρωτεύουσα η δίχρονη προσχολική αγωγή.

Ως προς τις πιο μόνιμες προτάσεις τόσο η Πρωτοβάθμια, με σχετική της επιστολή, όσο και οι εκπαιδευτικοί για την περίπτωση της Εγλυκάδας προκρίνουν την αξιοποίηση του κτιρίου που έχει παραχωρήσει ο ΟΑΕΔ Στον Δήμο τις Εργατικές Κατοικίες Εγλυκάδας.

Ωστόσο από τη δημοτική Αρχή δεν έχει υπάρξει ακόμα απάντηση για το κατά πόσο εξετάζει αυτό το σενάριο. Απάντηση δεν έχει δώσει όμως στην Πρωτοβάθμια ούτε για το κατά πόσο μπορεί στο υπάρχον κτίριο να χωρέσει προκάτ αίθουσα. Απαντήσεις δεν έχουν υπάρξει ούτε για το κατά πόσο στην περιοχή του Ρίου υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα χαρακτηρισμένα για σχολική στέγη με το θέμα και εκεί να παραμένει σε εκκρεμότητα.

Πέραν αυτών στην Αγυιά σε κτίρια όπου στεγάζονται νήπια δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες με την Πρωτοβάθμια να έχει προτείνει στη δημοτική Αρχή να χτιστεί εκεί ένα Νηπιαγωγείο. Αντίστοιχη προσπάθεια, χωρίς έως τώρα αποτέλεσμα, γίνεται και για τα Ζαρουχλέικα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις